Dupa incendii, Spania este lovita de inundatii. Trei persoane au murit si trei sunt date disparute

externe

Cel putin trei persoane au murit si trei au fost date disparute, dupa ce precipitatii record au provocat inundatii puternice in centrul Spaniei, care au dus la inchiderea drumurilor, suspendarea metroului in Madrid si a conexiunilor de trenuri de mare viteza, au declarat luni autoritatile, potrivit Reuters.

Elicopterele au fost trimise pentru a salva oameni care cautasera refugiu pe acoperisurile caselor lor din zona Toledo, la aproximativ 50 km sud-vest de Madrid, au declarat serviciile de urgenta.

 

Ploaia brusca de duminica si luni a transformat strazile in rauri de noroi care au maturat masini si cosuri de gunoi in regiunile Madrid, Castilia-La Mancha, Catalonia si Valencia. In multe zone a cazut si grindina.

Trei persoane au murit langa Toledo, unde serviciul meteorologic AEMET a inregistrat duminica precipitatii record de 90 de litri pe metru patrat.

Una dintre victime a fost un tanar care a ramas blocat intr-un lift care s-a umplut cu apa, in timp ce altul se afla in interiorul unui vehicul cand acesta a fost inundat, a declarat politia.

A treia persoana care a murit a fost un barbat in varsta de 50 de ani, care fusese raportat ca disparut. Trupul sau a fost gasit dupa-amiaza plutind intr-un rau in apropierea locuintei sale din orasul Camarena.

Peste noapte, in regiunea Madrid, serviciile de urgenta au intervenit la peste 1.200 de apeluri, iar pompierii si politia cautau un barbat in zona rurala Aldea del Fresno, la sud-vest de Madrid, au declarat serviciile de urgenta. Barbatul a disparut impreuna cu fiul sau cand masina lor a fost tarata in raul Alberche. „Minorul a fost salvat dupa ce s-a catarat intr-un copac”, a declarat serviciul de urgenta din Madrid.

Salvatorii cautau, de asemenea, o femeie care a disparut in circumstante similare langa Toledo si un barbat de 84 de ani care a fost tarat de rauri de apa si noroi in Villamanta, la vest de Madrid.

Mai multe drumuri din regiunea Madrid au fost inchise, dupa ce mai multe poduri au fost luate de apa.

Ministerul Apararii a declarat ca inginerii au inceput sa construiasca un asa-numit pod Bailey – un tip de pod portabil – in Aldea del Fresno, pentru a conecta malurile dupa ce podul original a fost luat de ape.

Mai multe linii de metrou au fost inchise luni in centrul Madridului, desi serviciul a fost restabilit in cea mai mare parte a orasului, a declarat operatorul de metrou Metro de Madrid intr-un comunicat.

Circulatia unor trenuri de mare viteza care fac legatura intre Madrid si regiunea Andaluzia din sudul tarii au fost reluate, dar la viteze mai mici decat cele normale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: