Editorial DUR despre Antena 3: „Dezaxati TV. Sunt bratul inarmat cu rahat al sefilor din sistem”

opinii

Fostul jurnalist Traian Ungureanu, actual europarlamentar, publica un comentariu foarte acid legat de campania agresiva derulata de Antena 3 impotriva aplicarii legii.

Ungureanu afirma ca solidaritatea politicienilor de stanga si de dreapta cu Antena 3 demonstreaza ca „tot ce am sperat si am crezut in noiembrie 2014” a fost pus la pamant.

„A sosit clipa cea mare si puturoasa! Dupa 27 de ani de simulacru, avem in fata concluzia finala, frontala si vulgara ca un contact neprotejat cu gardienii lagarului. Iat-o: stimati concetateni dezonorati, sistemul e viu si va suride hidos din toate partile! Sau altfel spus: sintem in proprietatea alor nostri – colegi de natie si dusmani jurati ai vietii cinstite.

Cind Presedintele, Parlamentul si parlamentarii, stinga care e leit dreapta si dreapta care e leit stinga, precum si alte institutii, masti si dezaxati tv mint coordonat pentru a defaima legea, totul e clar si fara speranta. Ca diagnosticul rostit de medicul care iti aduce la cunostinta doua lucuri: ca ai cancer si ca spitalele tocmai s-au desfiintat.

Aceasta revelatie obscena pune la pamint tot ce am sperat si am crezut in noiembrie 2014. Sigur, banuiala plutea de mult peste multimi ca un duh rau cu carnet de USL-ist: oare e posibil? oare votul nu mai conteaza? oare ne ducem degeaba la urne, ca la o mina parasita?

Banuiala e una, adevarul e alta. Iar adevarul gol e ca, de sus pina jos, sistemul politic a anuntat oficial ca traim legal intr-o tara ilegala. Adevarul gol spune ca Antena 3, o televiziune care nu e altceva decit bratul inarmat cu rahat al sefilor de sistem, poate incalca legea, o poate reclama si apoi trimite acasa, cu ajutorul celor alesi sa o respecte. Sa continuam despuierea.

Adevarul gol-golut spune, mai departe, ca, incepind cu Presedintele din preajma lui Dan Mihalache, mai toata floarea politica s-a prezentat la ordin si a primit insarcinarea de a dobori legea pentru a proteja Antena 3. Ordinul a fost executat exemplar. Presedintia si Parlamentul au preluat fara clipire refrenul lansat de Antena 3: aplicarea legii e totuna cu atacul la libertatea presei, daca asta incurca treburile stapinilor.

Imaginati-va: treceti pe rosu si luati amenda. O platiti. Intre timp, alt individ trece pe rosu. Politistul scoate carnetul. Tipul incepe sa tipe ca din gura de sarpe ca i se incalca deptul la libera circulatie. La fata locului, apar, ca din pamint, comandantul Politiei, comandantul Jandarmeriei, ministrul de Interne si avocatul poporului. Toti se reped la politist si incep sa-i explice ca e un bou cu cascheta si ca, in aceasta calitate, nu intelege ca a lezat dreptul la libera circulatie al unui cetatean european”, a scris Ungureanu pe blogul sau de pe platforma Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: