Categories: externe

Efectele intrarii masive a refugiatilor in Austria. Crestere EXPLOZIVA a vanzarilor de ARME

Numarul mare de refugiati care a intrat in Austria in ultimele luni a starnit temeri in randul localnicilor, care au decis ca cel mai sigur mod de a se proteja este sa se inarmeze. Astfel, armele de foc s-au vandut ca painea calda, magazinele fiind nevoite sa reimprospateze stocurile, scrie site-ul WorldNetDaily, citat de adevarul.ro.

Se pare ca cererea cea mai mare vine din partea femeilor, cu atat mai mult cu cat permisul de port-arma se obtine foarte usor. „Da, e adevarat, in Austria cererea de arme este in continua crestere. Incasarile mele s-au dublat in luna septembrie, iar in octombrie s-au dublat din nou si inca nu s-a terminat luna”, a declarat proprietarul unui magazin de arme pentru Russia Today.

„Daca pana acum aveam un curs pe saptamana pentru obtinerea permisului de port-arma, cu una sau doua persoane, acum am deja doua, cu de la 6 pana la 10 participanti”, a povestit un vanzator de arme. „Cei mai multi dintre cei care mi-au cerut sfatul cu privire la tipul de arma pe care sa si-l cumpere mi-au spus ca motivul pentru care fac aceasta achizitie este ‘situatia actuala din Austria'”, a mai spus barbatul.

„Situatia actuala” in acest context este afluxul de refugiati care intra in Austria. Potrivit politiei, in Austria, o tara cu o populatie estimata de 8,5 milioane de euro, exista in prezent aproximativ 900.000 de arme in proprietate privata.

Adevarul.ro il citeaza pe activistul conservator Allan Gottlieb, care afirma ca simte o schimbare in Europa fata de purtarea armelor de foc. „Tocmai m-am intors din Belgia de la o reuniune privind dreptul de a purta arma si pot sa spun ca am observat ca europenii cauta mijloace de a se apara. Autoapararea nu mai este un cuvant murdar”, precizeaza acesta.

Miercuri, ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner a anuntat ca Austria va construi „bariere tehnice” la frontiera cu Slovenia, pentru a ajuta la controlarea fluxului miilor de imigranti care intra zilnic pe teritoriul sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

2 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

8 minute ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

26 de minute ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

44 de minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

42 de minute ago