Efectul valizei. Sotul Simonei Marcu, sefa CSM, detaliaza cum a ajuns sa incaseze bani de la Gruparea Dragnea-TelDrum

news

Avocatul Gil Vasile, sotul presedintelui CSM Simona Marcu, transmite, pentru Mediafax, referitor la banii primiti de la Tel Drum, ca firma a fost un client ca oricare altul si ca raporturile financiare cu aceasta societate au fost declarate integral in raportarile fiscale.

„Societatea Tel Drum a reprezentat un client ca oricare altul dintre sutele de clienti cu care am colaborat pe parcursul activitatii profesionale. Colaborarea a fost publica, iar raporturile financiare cu aceasta societate au fost declarate integral in raportarile fiscale periodice. De altfel, relatia avocat-client cu aceasta societate nu reprezinta un element de noutate pentru institutiile interesate, fiind cunoscuta cel mai probabil inca din stadiul incipient al cercetarilor, cu mai mult de un an in urma, ca rezultat al unor minime verificari”, a transmis avocatul Gil Vasile, intr-un punct de vedere remis Mediafax.

Sotul presedintelui CSM precizeaza ca legatura cu firma Tel Drum a fost una strict profesionala.

„Raporturile specifice profesiei de avocat s-au circumscris numai sferei profesionale si s-au derulat in mod exclusiv cu angajati ai acestei societati, cu atributii in zona asistentei juridice. In ceea ce priveste «proprietatile imobiliare din Alexandria», precizez ca acestea constau in casa parinteasca si curtea aferenta situate la periferia Municipiului Alexandria si mai putin de un hectar de teren agricol, extravilan, toate mostenite in cota parte de la defunctul meu tata, astfel cum reiese si din declaratiile de avere publice”, potrivit sursei citate.

Reactia avocatului vine dupa ce Rise Project a publicat, luni, un prim articol referitor la documentele privind afacerile Tel Drum, intre aceste acte figurand si un borderou de plati care arata ca Gil Vasile ar fi incasat de la Tel Drum un cec de 15.200 de lei. „Prin borderoul de plati Tel Drum l-am intalnit pe Gil Vasile, sotul sefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu. Este avocat specializat in comercial, nu pledeaza, are birou in Bucuresti si proprietati in Teleorman. Cecul valoreaza 15.200 de lei si a fost emis de corporatie in septembrie 2015, sub semnatura executivului Petre Pitis”, arata site-ul de investigatii.

Pe atunci, sotia sa, Simona Marcu, era judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pe 5 ianuarie 2018, ea a devenit presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) .”Public, judecatoarea Marcu s-a distins cu doua interventii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazar ca urmare a declaratiilor impotriva OUG 13 si sprijina legile justitiei in forma propusa de PSD”, potrivit Rise Project.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: