Ei schimba Romania. Are 16 ani si conduce PROTESTELE de la Oradea – VIDEO

news

O fata de numai 16 ani e initiatorul protestelor desfasurate in Oradea in ultimele cinci zile. Adolescenta administreaza pagina de Facebook unde sunt anuntate ora si traseul demonstratiilor, dar nu ezita sa ia portavocea, ca sa mobilizeze multimea sau sa strige impotriva clasei politice.

„De 25 de ani incoace au furat de la noi si de la parintii nostri care lucreaza pe rupte pentru a ne putea intretine ca sa ne trimita la scoala sa primim o educatie adecvata”, le spune ea celorlalti.

La doar 16 ani, Kinga Hadi nu e doar o eleva constiincioasa, ci si initiatorul protestelor care au avut loc la Oradea, in ultimele zile.

„Este cea mai buna idee ca un tanar asa de neprihanit si nemanjit sa conduca, sa coordoneze”, spune un manifestant, intr-un material difuzat de Digi24.

„Mi se pare fenomenal sa vad o fetita care sa aiba o asa determinare”, marturiseste un altul.

„Mie imi aduce aminte de elanul anilor 1990”, spune un al treilea.

„Ne scuzati, noi si parintii nostri, nu producem cat furati!”Bravo micuto! Toate aplauzele le meriti! #mandrucasuntoradean

Posted by Paul Vultur on Thursday, November 5, 2015

Kinga este asemanata de cei care au iesit in strada cu Gavroche, simbolul Revolutiei Franceze, ori cu eroina care i-a insufletit pe soldatii romani in Primul Razboi Mondial: „Ecaterina Teodoroiu! Atunci au fost alte momente, acum este altceva!”

Unul din motivele pentru care adolescenta a mobilizat oamenii sa ceara schimbarea sistemului e ca a invatat de mica greutatile vietii. Ea e doar in grija mamei, care se straduieste sa-i asigure tot ce are nevoie dintr-un salariu de croitoreasa.

„Incearca sa schimbe, normal… nu ea va schimba, ci toti oamenii, poporul va schimba, pentru ca se intampla o mare nedreptate in Romania ce se intampla, oamenii muncesc pe rupte nu au concedii, nu au o viata normala, copiii au parte mai putin de parinti, parintii muncind prea mult”, spune Maria Roth, mama Kingai.

„Trebuie sa ne mobilizam sa ne revoltam, pentru ca e generatia noastra si e viitorul nostru si al copiilor nostri. Trebuie sa iesim in strada, nu mai stati in casa!”, indeamna Kinga Hadi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: