„El era zeu acolo”. Dezvaluiri in premiera ale unui fost angajat Tel Drum despre Dragnea: „El cerea tuturor sa ii spuna ‘Domnul Presedinte’. Si-a creat un imperiu”

politica

Ziarul „Liber in Teleorman”, singurul din judet care a indraznit sa scrie critic despre Liviu Dragnea, a dat publicitatii declaratii caracterizate ca „socante” ale unui fost angajat al Tel Drum.

Barbatul, a carui identitate este protejata de publicatie, relateaza ca Dragnea era „total implicat”in activitatile Tel Drum si ofera detalii despre petreceri monstruoase puse la cale de seful PSD.

“Nereguli au existat intotdeauna in Teldrum pe partea de drumuri, nu pe partea de agricultura. Si astea se vedeau cu ochiul liber. Eu nu participam direct la semnarea contractelor, dar seful nostru, Liviu Dragnea, era un tip grandoman. El era cel mai iubit si cel mai destept. Ne chema tot timpul la petreceri. Ele se organizau la Hanul Diligentei, la hotelul din Turnu. El cununa, boteza, ii placea sa fie mereu in centrul atentiei.

In activitatea Teldrum, in perioada 2002 – 2006, el era total implicat. Venea la sedinte, pe mine m-a pus sa-i cumpar teren cat am lucrat acolo. Cand se dadea arenda, taranii veneau sa-si ia arenda si erau multi care voiau sa vanda. Eu ii chemam, ii inregistram si cumparam pentru TelDrum la cererea lui Liviu Dragnea. Mergeam la notariat, faceam acte. Nu cumparam nimic pe numele lui, dar cumparam pentru TelDrum. Sunt multi ani de cand am plecat si nu imi amintesc date exacte, dar eram prezent acolo si imi amintesc esentialul.

Ne chema la vanatoare, la chefuri, la petreceri. Dar in mod esential, legatura lui cu TelDrum era cunoscuta de toata lumea. El venea la sedintele actionarilor, participa personal la luarea unor decizii. Toate numerele masinilor TelDrum erau inregistrate cu LDP. Ce inseamna LDP? Liviu Dragnea Presedinte! El cerea tuturor sa ii spuna ‘Domnul Presedinte’ si rezolva problemele tuturor. Aveai o problema cu copilul, te duceai la el, aveai o datorie, te duceai la el in orice problema, chiar si daca voiai functii sau case…

Si-a creat un imperiu in care nimeni nu vorbeste, pentru ca tuturor le-a dat cate ceva. Bugetarii de acolo stiu ca iau un salariu datorita lui…

Eu il cunosc foarte bine si nici acum nu cred ca el va pleca de bunavoie din jocul asta in care a intrat si in care ii place sa fie. El nu va pleca. Cum sa plece? El nu stie sa renunte! La chefurile pe care le organiza el, ma invita si pe mine, dar eu nu participam mereu, pentru ca nu sunt genul care sa agreeze ce se intampla acolo. Era insuportabil! Erau practic niste petreceri organizate pentru el, el era zeu acolo, e un cult al personalitatii. Sunt lucruri pe care daca vi le-as spune, as face pe multi de ras.

La petrecerile respective participau intotdeauna cei din conducerea Teldrum, cei din conducerea hotelului Turris si cei din conducerea postului local de televiziune, pe care il sustinea Teldrum si care, de asemenea, ii apartinea lui Liviu Dragnea. De fapt, noi am avut multi actiuni acolo, la postul acela de televiziune. Si hotelul era al lui, condus de oamenii lui.

De fapt, hotelul Turris a fost condus in prima instanta de oamenii lui Fiscuci si apoi, dupa ce intre el si Fiscuci au aparut divergente, l-au preluat oamenii lui Dragnea. Fiscuci e un om foarte destept, chiar daca a avut si el o plecare gaunoasa. Primul million toata lumea il face rau, nu? Fiscuci a fost motorul Teldrumului. Judecandu-l ca manager, Fiscuci e exraordinar si are o putere de munca pe care noi n-o avem. Dar Fiscuci a inteles ca afacerea lui n-ar fi inflorit asa daca nu se incurca cu Dragnea. Dar am convigerea ca lui Fiscuci ii pare rau de situatia in care a ajuns.

Revenind la Dragnea, vreau sa va fie clar un lucru: el nu facea nimic de unul singur. El avea oameni care faceau lucrurile in locul lui, care semnau. Uite, sutele alea de hectare de vanatoare… O parte din productia Teldrum, de la divizia de agricultura, mergea catre hrana animalelor si nimeni nu platea. Si asta sigur se intampla si acum“, scrie Liber in Teleorman.

Publicatia mentioneaza ca aceasta relatare este doar prima dintr-un sir mai lung de dezvaluiri despre cum s-a implicat Liviu Dragnea in afacerile cu Tel Drum.

Presedintele PSD a negat insistent ca ar avea vreo legatura cu Tel Drum, sustinand ca dosarul deschis de DNA in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat are scop politic, fiind un atac al „statului paralel”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: