life

Electrozi dizolvati: Compania Neuralink a lui Elon Musk recunoaste in premiera ca a avut probleme cu implantul cerebral al pacientului testat. Se spune ca problema a fost rezolvata printr-o actualizare

Compania de neurotehnologie Neuralink a antreprenorului american Elon Musk a recunoscut in premiera ca a avut probleme cu implantul cerebral al primului sau pacient. In saptamanile de dupa operatie, mai multi electrozi din creierul barbatului s-au desprins, a scris compania intr-o postare pe blog. Neuralink a ajustat apoi software-ul si a remediat problema din nou. Cu toate acestea, compania a facut public incidentul doar dupa ce Wall Street Journal a aflat despre acesta, relateaza Zeit.

Din cauza electrozilor detasati, au fost inregistrate si transmise mai putine date din creierul pacientului. Ca urmare, precizia si viteza sa au scazut initial, a scris Neuralink in postarea de pe blog. Ca raspuns, printre altele, algoritmul de detectare a activitatii creierului a fost facut mai sensibil si tehnologia a fost imbunatatita. Dupa ajustarea software-ului, precizia a crescut. Neuralink nu a furnizat nicio informatie despre motivele pentru care electrozii au fost indepartati.

Implantul Neuralink este conceput pentru a face posibila folosirea gandurilor pentru a opera un smartphone si alte tehnologii. Compania a primit permisiunea de a introduce implantul la oameni intr-un studiu clinic in mai 2023. Pentru studiu, Neuralink a cautat pacienti cu tetraplegie, o paralizie a picioarelor si a bratelor. Neuralink a introdus apoi implantul cu 1.024 de electrozi in creierul primului pacient in ianuarie.

Cand oamenii incep sa se miste, o anumita zona a creierului devine activa. Electrozii preiau aceste semnale. Ar trebui sa fie suficient sa va imaginati o miscare, de exemplu sa controlati un cursor de pe computer. Potrivit companiei, primul pacient cu implant Neuralink va putea sa navigheze pe internet si sa joace sah, printre altele.

Cercetarile asupra interfetelor creier-calculator se desfasoara de ceva timp, iar unor oameni li s-au introdus deja diverse implanturi. Neuralink concureaza cu alte companii.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

8 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

7 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

9 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

9 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

10 ore ago