Elon Musk a declarat ca l-ar sprijini pe Ron deSantis la alegerile prezidentiale din 2024

actualitate

Miliardarul Elon Musk a declarat, vineri, ca l-ar sprijini pe Ron DeSantis in 2024 daca guvernatorul Floridei, care a fost reales in functia de guvernator al Floridei, ar candida la presedintie, potrivit Reuters.

La ultimele alegeri, DeSantis l-a invins pe adversarul democrat Charlie Crist cu aproape 20 de puncte procentuale si si-a consolidat pozitia in cadrul Partidului Republican.

Expertii politici il vad pe DeSantis, drept potential contracandidat al lui Trump la alegerile rpezidentiale din 2024.

„Preferinta mea pentru presedintia din 2024 este cineva sensibil si centrist. Am sperat ca asa va fi cazul administratiei Biden, dar am fost dezamagit pana acum”, a scris Musk pe Twitter.

Intrebat daca l-ar sprijini pe DeSantis, Musk a raspuns „Da”.

„Vreau sa va reamintesc, am fost un sustinator semnificativ al presedintiei Obama-Biden si (fara tragere de inima) am votat pentru Biden in locul lui Trump”, a spus miliardarul.

In iunie, Musk a declarat ca inclina sa-l sustina pe DeSantis pentru presedinte in 2024 si a adaugat ca guvernatorul Floridei il va invinge cu usurinta pe Biden in alegeri.

DeSantis este deosebit de popular printre republicani pentru ca a preluat conducerea in problemele razboiului cultural privind rasa si genul. Guvernarea sa a fost marcata de respingerea restrictiilor in timpul pandemiei, de adoptarea unei legi care limiteaza discutiile despre problemele LGBTQ in scoli si de o cearta cu compania Walt Disney.

Musk i-a indemnat pe americani sa aleaga un Congres republican in alegerile intermediare din SUA de la inceputul acestei luni, pentru a-i contrabalansa pe democratii lui Biden. Cu toate acestea, democratii au infrant sperantele republicanilor pentru un „val rosu” si au pastrat controlul asupra Senatului, in timp ce republicanii au castigat doar o majoritate restransa in Camera Reprezentantilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: