Elon Musk anunta ca „se gandeste serios” la construirea unei noi platforme de socializare

externe

Elon Musk, liderul Tesla si cel mai bogat om din lume, a anuntat sambata pe Twitter ca „se gandeste serios” la construirea unei noi platforme de socializare, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Musk a raspuns la intrebarea adresata de un utilizator Twitter daca ar lua in considerare construirea unei platforme de social media pe baza unui algoritm open source care ar prioritiza libertatea de exprimare si unde propaganda ar fi minima.

Liderul Tesla, un utilizator prolific al Twitter, a criticat in ultima vreme platforma de social media si politicile acesteia. El a afirmat ca platforma submineaza democratia prin nerespectarea principiilor libertatii de exprimare.

Mesajul sau vine la o zi dupa ce a lansat un sondaj pe Twitter in care ii intreaba pe utilizatori daca sunt de parere ca aceasta platforma de social media adera la principiul libertatii de exprimare, sondaj la care peste 70% au votat „nu”.

„Consecintele acestui sondaj vor fi importante. Va rog sa votati cu atentie”, a spus el vineri.

Daca Elon Musk va decide sa mearga mai departe cu crearea unei noi platforme de socializare, el s-ar alatura unui numar tot mai mare de companii tehnologice care se pozitioneaza drept campioni ai libertatii de exprimare si care spera sa atraga utilizatorii ce simt ca opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Twitter, Facebook si YouTube.

Mai mult despre:

Comentarii: