externe

Elon Musk, in vizita de curtoazie la Beijing. Premierul chinez l-a asigurat ca tara sa ramane deschisa colaborarii cu investitorii straini

Elon Musk este la a doua sa vizita in China, cea mai mare piata a lumii pentru vehiculele electrice, invitat fiind de Consiliul Chinez pentru Promovarea Comertului International, potrivit televiziunii publice chineze CCTV, preluata de Reuters. „China se va tine de cuvant si va continua sa faca eforturi pentru extinderea accesului pe piata si imbunatatirea serviciilor”, a spus premierul chinez Li Qiang, asigurandu-l pe magnatul american ca „imensa piata chineza va fi mereu deschisa capitalurilor straine”.

„Onorat sa-l intalnesc pe premierul Li Qiang. Ne cunoastem de multi ani, din primele mele zile de la Shanghai”, unde Tesla detine o fabrica, a transmis la randul sau Musk pe reteaua sa X.

Potrivit CCTV, acesta s-a intalnit si cu Ren Hongbin, seful Consiliului chinez pentru promovarea comertului international, pentru a „discuta despre urmatoarele etape in materie de cooperare si alte subiecte”.

Elon Musk este admirat in China, unde masinile sale sunt apreciate de clasa de mijloc din orase. Analisti de la compania de consiliere financiara Wedbush au comentat ca „este un moment decisiv atat pentru Musk, cat si pentru Beijing, intr-un moment in care Tesla se confrunta cu o uriasa concurenta din partea constructorilor locali chinezi, plus o cerere slaba”.

Musk a trecut anul acesta de la ironie la complimente la adresa constructorilor chinezi de vehicule electrice, calificandu-i drept „cei mai competitivi din lume”. Gigantul chinez BYD („Build Your Dreams”) a depasit Tesla in ultimul trimestru al anului trecut, devenind vanzatorul nr. 1 de masini electrice pe plan global.

Desi Tesla si-a recuperat titlul in trimestrul urmator, BYD a ramas in fruntea pietei chineze, iar constructorul american a avut probleme in China, fiind nevoit sa retraga, in ianuarie, peste 1,6 milioane de masini din cauza unei probleme de soft.

Musk ar putea participa si la salonul auto din capitala chineza, care se incheie pe 4 mai, unde ar putea sa vada SU7, modelul fabricat de Xiaomi, despre care directorul companiei tehnologice chineze, Lei Jun, a sustinut in aprilie ca a inregistrat deja precomenzi de trei pana la cinci ori mai multe decat se anticipa. Unii comentatori considera ca Elon Musk a venit pentru a discuta si despre posibilitatea de a-si comercializa tehnologia Full Self Driving (autopilot) a Tesla pe piata chineza.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

11 minute ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

3 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

3 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

3 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

3 ore ago