externe

Elon Musk vrea sa le impuna noilor utilizatori ai retelei sociale X o „mica taxa”, sub pretextul opririi conturilor false

Platforma de socializare X (fosta Twitter) planuieste sa inceapa sa perceapa tuturor noilor utilizatori o „mica taxa” pentru a interactiona cu postarile, a declarat Elon Musk, citat de publicatia online Mint.

Patronul companiilor Tesla si Space X a declarat ca taxarea noilor utilizatori pentru a posta, a da like si a raspunde este „singura modalitate” de a opri conturile false sau robotizate de pe platforma. Intr-un raspuns adresat unui utilizator care a pus sub semnul intrebarii aceasta abordare, Musk a spus ca taxa ar putea fi in vigoare doar pentru primele trei luni dupa ce un nou utilizator se alatura platformei.

„Din nefericire, o taxa mica pentru accesul noilor utilizatori la reactii este singura modalitate de a reduce atacul necrutator al robotilor”, a spus el.

Anul trecut, X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a lansat un program pilot in Noua Zeelanda si in Filipine, prin care noii utilizatori trebuiau sa plateasca un abonament de un dolar pe an pentru a avea acces la functii cheie. Comentariile lui Musk sugereaza ca acest proces va fi acum introdus pe scara mai larga.

Miliardarul a declarat ca eradicarea conturilor false si a celor de tip bot a fost o prioritate cheie pentru el atunci cand a preluat platforma, la sfarsitul anului 2022. Cu toate acestea, multi utilizatori au raportat de atunci ca au observat o crestere a continutului spam, in parte din cauza reducerilor substantiale de personal efectuate de Musk, inclusiv a echipei de moderare a continutului firmei.

Mai mult decat atat, insusi miliardarul sud-african a distribuit de multe ori continut fake si a promovat teorii absurde ale conspiratiei, de pe contul sau de X.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago