Elvetia: Doua trenuri au deraiat din cauza vantului puternic. Mai multe persoane au fost ranite

externe

Mai multe persoane au fost ranite, vineri seara, dupa ce doua trenuri regionale au deraiat aproape simultan in locatii separate din cantonul elvetian Berna, Elvetia, potrivit politiei locale citata de SWI.

Un tren apartinand companiei RBS a deraiat cu putin timp inainte de ora 17.00 in apropiere de gara Buren zum Hof. Mai multe persoane au fost ranite, a declarat politia. Compania RBS a spus ca accidentul a fost cauzat probabil de rafalele puternice de vant. Cateva vagoane ale trenului s-au rasturnat si alte trenuri de pe tronson au trebuit sa fie oprite.

Aproape in acelasi timp, un tren operat de compania Aare Seeland a deraiat la Luscherz, pe malul sudic al lacului Biel. Si aici au existat mai multi raniti. Partea din spate a trenului a deraiat, iar vagoanele implicate au cazut pe o parte. Au fost chemati pompierii si o ambulanta.

Circumstantele deraierii nu au fost specificate initial de politie. Cu toate acestea, site-ul web al Cailor Ferate Federale Elvetiene a spus ca sectiunea de cale in cauza a trebuit sa fie inchisa din cauza vremii nefavorabile.

Vanturi puternice au maturat vineri mai multe regiuni la nord de Alpi, cu rafale de pana la 122 de kilometri pe ora. Acest lucru a fost insotit de tunete si fulgere cauzate de Furtuna Mathis, un sistem de joasa presiune care isi are originea in Insulele Britanice. Au cazut si copaci pe unele tronsoane de autostrada.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: