Emil Boc insista pentru excluderea lui Orban si a parlamentarilor apropiati de acesta: „Ne fac albie de porci de la tribuna Parlamentului, trebuie fermitate”

politica

Emil Boc a facut din nou presiuni, marti, in sedinta BPN al PNL in care se dezbate mandatul delegatiei PNL de negociere cu PSD si USR ca trebuie exclusi din partid Ludovic Orban si parlamentarii care il sustin.

„Lasati echipa de negociere sa mearga, sa negocieze si sa vedem ce rezultat vor avea. Nu strica aceasta psihoterapie colectiva pe care o facem. Lipsa de fermitate fata de cei care ne fac albie de porci de la tribuna Parlamentului. Eu cred ca gresim foarte mult. Trebuie inteleasa democratia de partid”, a declarat Boc in sedinta BPN al PNL.

Boc a facut o solicitare similara si in sedinta de luni a conducerii PNL. Gheorghe Flutur si Gicel Stirbu au fost de acord cu el.

Sase deputati liberali, Ionel Danca, Constantin Sovaiala, Antonel Tanase, Claudiu Martin Chira, Nicolae Giugea si Gabriel Plaiasu, si-au anuntat marti, in plen, demisiile din grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor si au spus ca isi vor continua activitatea in Parlament ca deputati neafiliati.

Ionel Danca a afirmat ca actuala conducere a PNL, in parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis, „au aruncat Romania in haos si au dat peste cap vietile tuturor romanilor”.

„Vreau sa cer iertare zecilor de mii de familii indurerate ale celor care au murit din cauza COVID care, multi sau putini, au crezut in autoritatile statului cand au spus ca pandemia a fost invinsa si nu s-au vaccinat la timp si au ajuns la un sfarsit tragic. Cer iertare medicilor, personalului sanitar, care, din cauza acelorasi autoritati care au spus ca pandemia a fost invinsa, astazi continua sa fie la limita eforturilor suportabile omenesti pentru a face fata cazurilor de COVID din terapiile intensive. Vreau sa cer iertare miilor, zecilor de mii de membri ai PNL si simpatizantilor PNL care au muncit in campaniile politice pentru a guverna Romania fara PSD, pentru a dezvolta Romania. Aceasta nu este Romania normala pe care am promis-o romanilor. Vreau sa cer scuze partenerilor din coalitia de guvernare pentru ca au fost increzatori ca PNL, sub o conducere responsabila, poate sa garanteze o coalitie de guvernare de dreapta pentru urmatorii 4 ani”, a afirmat Danca.

Deputatul Antonel Tanase este de parere ca e mai bine sa reprezinte liberalismul „din afara PNL”.

„Dragi romani, vi se pregateste o perioada fantastica, o perioada de sapte ani in care unii se viseaza faraoni si altii vor trebui sa suporte consecintele unei crize pe care nu in totalitate a generat-o guvernarea, dar criza politica a accelerat si agravat conditiile medicale si economice. Avand un plan atat de fantastic si eu considerandu-ma un om normal, consider ca e mai bine sa reprezint liberalismul din afara PNL si sa sper ca la un moment dat partidul isi va reveni”, a spus Antonel Tanase.

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat duminica seara ca, daca va avea loc un referendum pentru demiterea lui Klaus Iohannis, el se va „implica cu toata forta”  pentru succesul demersului.

„Previzibilul esec in Parlament al Guvernului Ciuca va crea conditiile constitutionale pentru declansarea anticipatelor. Daca presedintele Iohannis nu dizolva Parlamentul in conformitate cu prevederile constitutionale, exista doua posibilitati: prima posibilitate e declansarea unui conflict juridic de natura constitutionala care sa clarifice dispozitiile constitutionale cu privire la dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegerile anticipate”, a spus Orban la Realitatea Plus.

„Dar eu vreau sa va spun ca inclusiv USR PLUS priveste cu interes ideea de anticipate”, adauga Orban.

A doua posibilitate este, conform lui Orban, suspendarea din functie a presedintelui.

„Stim foarte clar ca suspendarea duce la referendum si daca se initiaza suspendarea, ea trebuie sa duca la demitere si aici eu va spun cu extrem de mare seriozitate si responsabilitate: avand o parte de raspundere pentru realegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte in 2019, desi atunci era cu totul si cu totul altceva si nimic nu indica ca ar putea sa ajunga intr-o asemenea spirala a nebuniei si a ruperii complete de realitate si de interesele romanilor, ma voi implica cu toata forta intr-un referendum de demitere”, a mai afirmat Ludovic Orban.

„Traim in Romania, o tara frumoasa cu oameni frumosi, doar ca avem un presedinte care a luat-o razna complet, care parca a uitat ca este presedintele Romaniei si se comporta ca un turist strain care se afla in Romania, ignorandu-si complet obligatiile pe care le are fata de cetatenii romani si actionand impotriva intereselor Romaniei, in mod evident”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban apreciaza ca presedintele Iohannis nu isi va termina al doilea mandat.

„Atat Iohannis, cat si Citu, cat si cei din jurul lui Citu, pur si simplu au innebunit. Am si eu partea mea de raspundere. Cred ca tot ce am facut in ultimele patru luni jumate cred ca arata categoric ca sunt impotriva si ca nu vreau sa fiu partas la nebunia din ultimele patru luni”, a subliniat Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: