Emilia Sercan dezvaluie jocurile lui Cozmin Gusa si Rares Bogdan: „Mi-a zis textual sa nu mai scriu despre Oprea, despre Coldea si despre Ontanu”

politica

Jurnalista Emilia Sercan dezvaluie ca „analistul” Cozmin Gusa a dorit sa o cumpere cu pozitia de redactor-sef al ziarului Romania Libera pentru a nu mai scrie despre Gabriel Oprea, Neculai Ontanu (fost primar al SEctorului 2) si Florian Coldea (fost numarul 2 in SRI). 

Intr-un interviu pentru zachmann.ro, Emilia Sercan a povestit cum Gabriel Oprea s-a straduit sa o cumpere pentru a nu mai scrie despre lucrarea sa de doctorat. In momentul in care nu a reusit, pe fir a intrat Cozmin Gusa, un apropiat al lui Oprea.

„Dupa ce am scris despre Gabriel Oprea, am inceput sa scriu si despre doctoranzii lui, deci soclul lui Gabriel Oprea s-a zguduit puternic. (…) Negocia cu presedintele Klaus Iohannis inlaturarea lui Victor Ponta, caruia i-a botezat baiatul, si numirea sa ca premier al Romaniei. El a simtit ca e o problema serioasa de imagine, ca scrie o jurnalista despre plagiatul sau si plagiatele pe care le-a mai coordonat.

Am povestit si in cartea ‘Fabrica de doctorate’ ca in acea perioada Gabriel Oprea a incercat sa ajunga prin unii oameni la mine. Chiar si dupa ani de zile, m-am intalnit cu unii colegi de breasla care mi-au zis: ‘In 2015, Oprea intreba disperat daca te stiu, pentru ca voia sa gaseasca pe cineva prin care sa ajunga la tine’.

Ideea e ca eu nu mi-am facut niciodata prieteni in politica, nu am prieteni politicieni, nu am prieteni oameni de afaceri. Gabriel Oprea nu a avut prin cine sa ajunga la mine. Nu a avut. Si la un moment dat, intr-o zi, aveam stabilit un interviu cu Vlad Stoicescu si cu Diana Oncioiu despre extinctia departamentelor de investigatie din presa mainstream. Si ma trezesc cu un telefon de la un domn, care s-a prezentat. Il chema Alin Berbecaru si era secretarul general adjunct al UNPR.

Mi-a spus: ‘Doamna Sercan, vreau sa ne vedem!’. Si eu am zis: ‘Ce sa discutam noi?’. A spus ca vrea neaparat sa ne vedem si am acceptat intr-un final doar ca sa ma distrez, sa vad ce vrea omul lui Oprea. Ne-am vazut la o cafenea in centrul Bucurestiului si mi-a zis ca ce voia el de fapt era sa-mi ofere functia de director al departamentului de comunicare din UNPR. I-am spus foarte transant domnului Berbecaru ca eu sunt jurnalist, ca eu nu stiu sa fac comunicare politica, nu ma pricep la asta si nici nu-mi doresc. Am fost foarte categorica. Mi-am vazut de treaba, am publicat in continuare, dupa care m-a sunat din nou domnul Berbecaru pentru o noua intalnire si atunci i-am spus: ‘Ne pierdem timpul, si eu, si dvs. Toate bune, la revedere!’. Am inchis telefonul si nu m-am vazut cu el.

O alta incercare, dar nu o oferta de a intra in politica, ci de a prelua o redactie, tot in 2015, venita tot din zona Gabriel Oprea, mi-a facut-o Cozmin Gusa. M-a chemat la o intalnire si mi-a zis textual sa nu mai scriu despre Oprea, despre Coldea si despre Ontanu. Cei trei corifei. Sa-i las in pace. Si mi-a oferit sa preiau ca redactor-sef Romania Libera, care la momentul respectiv era intr-un proces de schimbare: pleca Dan Turturica si se auzeau zvonuri ca va prelua Rares Bogdan. Evident ca i-am spus ca nu ma intereseaza”, a relatat Sercan.

Gabriel Oprea a fost invitat deseori la Realitatea TV de Rares Bogdan in perioada in postul a fost condus de Cozmin Gusa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: