Emisiunea „Acces Direct” dispare din grila Antenei 1. Mirela Vaida va fi mutata la alt post de televiziune

news

Emisiunea „Acces Direct” va fi eliminata din grila de programe a postului Antena 1, incepand cu ianuarie 2022. „Acces Direct ” va putea fi urmarita apoi la postul Antena Stras, care face parte de asemenea din Trustul Intact al lui Dan Voiculescu.

Conform unor surse din Antena 1, citate de cancan.ro, decizia a fost luata in urma numeroaselor amenzi incasate de la CNA.

In luna iulie, CNA a amendat postul Antena 1 cu 30.000 de euro pentru emisiunea Acces Direct. A fost cea mai mare amenda din ultimii trei ani.

Acces Direct a fost sanctionata cu suma de 150.000 de lei pentru editiile emisiunii din 22 decembrie 2020, 8 ianuarie 2021 si 17 mai 2021, conform Pagina de Media. Printre emisiunile amendate s-a aflat si cea in care cei din platou nu au luat in serios amenintarile aruncate la adresa unei femei – „Asa se iubesc ei”, zicea Sorin Ovidiu Balan. Femeia avea sa fie ucisa cateva luni mai tarziu.

Cristina Pocora (sefa CNA), Valentin Jucan, Mircea Toma, Dorina Rusu, Oana Dinca si Ionel Palar au votat aceasta amenda. Initial, Jucan a propus 50.000 de lei si Toma 200.000 de lei (amenda maxima).

„Noi nu putem vorbi despre o relatie de cauzalitate intre ceea ce se s-a intamplat in emisiuni, putem vorbi de complicitate si instigare la crima. E ca si cum noi asistam la spanzuratoare. Ce se intampla in emisiune este valorificarea unor stereotipuri care duc la moarte. Tot formatul emisiunii este sa exploateze tot ce este din senzational. Amenintarea cu moartea e fapta penala, se petrece in studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai multi oameni din tara”, a spus Mircea Toma.

„Nu tratati deloc serios si responsabil acest fenomen al violentei domestice. Invitatii iau totul in ras, ba mai mult era sfatuit domnul agresor cum sa faca, cum sa procedeze, desi s-au prezentat fotografii cu femeia agresata, cu vanatai. Cumva, ea a fost privita cu scepticism. Toata constructia emisiunii nu a facut decat sa faca sa dea vina pe victima. Au fost 17 reclamatii pentru aceasta editie. La celalalt caz au fost 112 reclamatii! Totul e o gluma. Sunt personaje, e iubire. Si ajungem in situatia in care o femeie si copilul ei ajung victime si apoi asistam la un monolog in care toata lumea e vinovata, doar ca noi la televizor intarim un stereotip ca violenta e din dragoste”, a declarat Cristina Pocora.

„Acesta emisiune nu are ce sa caute la un post asa cum este Antena 1”, a spus si Valentin Jucan.

Alina Pop, secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, a fost una dintre persoanele care au sesizat emisiunea cu cazul unei femei amenintate cu moartea si, ulterior, ucisa 5 luni mai tarziu. Emisiunea a a strans 17 reclamatii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: