Enervat ca nu-i primit inapoi in PNL, Tariceanu il ataca pe Rares Bogdan: „Noi pastram flacara liberalismului”

politica

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu l-a atacat violent, joi seara, pe prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan, care a declarat ca va demisiona imediat din partid daca Tariceanu va fi reprimit in PNL.

”Nu se pune problema intoarcerii in PNL. PNL s-a dus intr-o directie conservatoare, cea din PPE, iar noi am spus ca trebuie sa pastram flacara liberalismului. Vrem sa ii reprezentam pe cei care cred in valorile liberale. La nivelul organizatiilor, la nivelul oamenilor pe care ii cunosc, ca nu ii cunosc pe toti, ca e o generatie tanara pe care o cunosc foarte putin, dar sunt sunt unii care pastreaza anumite nostalgii, legate de istoria recenta de dupa 90, altii care au venit si sunt parasutati in PNL, nu stim pe ce mecanisme, cum e domnul cu batistuta la buzunar (Rares Bogdan – n.red.).

Fiecare are cate o agenda proprie Am inteles ca domnul cu batistuta se viseaza presedintele PNL si premier. E dreptul lui sa viseze. Cred ca cei din PNL nu sunt atat de naivi, nici atat de incantati, incat sa nu vada esenta acestui personaj”, a declarat Calin Popescu Tariceanu la TVR.

Rares Bogdan a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca daca liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, va fi acceptat in PNL el va demisiona imediat din partid.

„Tariceanu vad ca emite tot felul de pretentii sa se intoarca in PNL. Va spun din start, ca sa fie lucrurile extrem de clare. In momentul in care intra pe o usa Calin Popescu Tariceanu, Rares Bogdan iese pe cealalta usa. Timp de trei ani de zile acest om a torpilat statul de drept. Trei ani de zile a distrus imaginea Romaniei alaturi de Liviu Dragnea. Trei ani de zile a pus pumnul in gura presei libere. Eu nu uit aceste lucruri.

Le multumesc, si faptul ca stam azi in aceeasi barca inseamna deja mult pentru mine. Ludovic Orban a fost extrem de tolerant, negociaza permanent dupa ce acum un an de zile era facut in toate felurile de Calin Popescu Tariceanu. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne pupam pe gura si sa mergem in fata starii civile.

Grupul ALDE ne-a votat guvernul. Pentru asta au primit suficiente din partea PNL. Participa la guvernare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne si iubim. Ne respectam, sa stea in casa lui. Azi a afirmat ca PNL s-a reinfiintat in casa sa. E adevarat, dar in casa lui Dan Amedeo Lazarescu, un intelectual cu 18.000 de volume pe care Calin Popescu Tariceanu le folosea doar ca viitor manechin”, a declarat Rares Bogdan pentru g4media.ro.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a postat atunci pe Facebook un mesaj in care lauda PNL si sugera ca este cazul unei fuziuni intre ALDE si PNL. El considera ca miscarea liberala din Romania poate fi consolidata in viitor, subliniind ca in cei 30 de ani de la reinfiintarea PNL a facut totul ca sa nu tradeze ideile liberale.

„Am incercat, in cei 30 de ani de cand slujesc liberalismul, sa fac tot ce tine de mine sa nu tradez ideile liberale. In anii ’90 am militat cu tarie pentru o transformare profunda a Romaniei ‘prin noi insine’, apoi am condus primul guvern liberal de dupa Revolutie, cel care a adus integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si a adus o perioada de bunastare pentru toti romanii. (…) Miscarea liberala din Romania poate fi consolidata in viitor. Azi, liberalismul nu mai e reprezentat doar de un partid. Azi, pe aceasta scena a aparut si ALDE. La 30 de ani de la reinfiintare urez ‘La multi ani’ Partidului National Liberal si tuturor liberalilor!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

El a spus ca a fost atat simplu membru de partid, cat si presedinte al PNL, ca a fost „inauntru, dar si in afara partidului”.

„Am sprijinit, dar am fost si in dezacord cu deciziile partidului. Pentru ca eu cred ca un liberal e in primul rand un om liber”, a adaugat Tariceanu.

Tariceanu a adaugat ca in 2014 a continuat proiectul liberal.

„Ambitia mea si a colegilor mei a fost aceea de a face ALDE un continuator al liberalismului conservator din Romania. Eram constient inca de atunci, la fel ca si acum, ca va necesita multa munca. Totusi, am in continuare convingerea ca alaturi de colegii mei din ALDE putem sa atingem acest obiectiv”, a afirmat Tariceanu.

Presedintele ALDE sustinea ca nu exista in Romania un partid la fel de glorios ca Partidul National Liberal al Bratienilor.

„In casa parintilor mei de pe fostul bulevard Ana Ipatescu a renascut Partidul National Liberal, in zilele pline de speranta ale sfarsitului de decembrie din anul 1989. Erau acolo Dan Amedeu Lazarescu, sotul mamei mele, Sorin Bottez, Ionel Sandulescu, Nicu Enescu. Imi amintesc framantarile lor, dorinta lor de a reinnoda traditia liberala, brutal si tragic intrerupta de cizma comunista. Nu exista si nu vad cum ar mai putea exista in Romania un partid la fel de glorios ca Partidul National Liberal al Bratienilor. De numele lui se leaga independenta de stat de la 1877, faurirea Regatului Romaniei si infaptuirea Romaniei Mari. Liberalii au introdus reforma agrara, organizarea administratiei unitare, cea mai democratica Constitutie – cea din 1923”, a mai scris Tariceanu.

Mai mult despre: ,


Comentarii: