Erdogan este naucit. Decizie dura a Parlamentului European privind ADERAREA Turciei la UE

externe

Parlamentul European a adoptat joi o rezolutie prin care cere suspendarea temporara a negocierilor de aderare cu Turcia.

Motivul rezolutiei este reactia „disproportionata” a puterii de la Ankara dupa tentativa de lovitura de stat din iulie, insa cel mai probabil guvernele statelor membre nu vor fi in favoarea unei astfel de decizii, relateaza Agerpres citand agentiile de presa internationale.

Eurodeputatii au votat cu o mare majoritate in favoarea rezolutiei, care nu are caracter obligatoriu si prin care se solicita Comisiei Europene si guvernelor nationale sa inghete negocierile in desfasurare intre Turcia si Uniunea Europeana.

Intr-un interviu acordat in luna august pentru Digi24, Mehmet Simsek, vicepremierul Turciei, a declart ca tara sa a indeplinit 67 din cele 72 de masuri de reforma.

„De partea turca, noi ne-am angajat sa facem multe lucruri si le-am facut aproape pe toate, cu exceptia anumitor cerinte UE, de schimbare a Codului Penal si sa imblanzim legea noastra antiterorism. In astfel de vremuri cand Turcia se confrunta cu amenintari teroriste masive, din partea Daesh, PKK si a altor organizatii teroriste, este incredibil ca Europa s-a gandit sa ne ceara aceste lucruri. Dar, in orice caz, cu aceste exceptii, noi ne-am respectat angajamentele. Fluxul de refugiati spre Europa a fost oprit, le-am dat permise de lucru sirienilor, luam in calcul si ideea de a le oferi cetatenie, i-am pregatit pentru locuri de munca”, a spus Mehmet Simsek.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: