Erdogan l-a adus pe Ponta la Antalya Diplomacy Forum. Ponta a cerut ca inca sase tari din Balcani sa fie primite in UE

politica

Victor Ponta a fost invitat de Turcia, in calitate de fost premier, la Antalya Diplomacy Forum unde a cerut ca inca sase tari din Balcani sa fie acceptae in UE. Ponta este in relatii foarte apropiate cu administratia lui Erdogan.

„Am sustinut ceea ce cred si simt – ca suntem TOTI europeni – dar , din pacate, ca NU suntem tratati toti la fel ! Inca sunt unii ‘mai egali decat altii’ in Europa – si asta e total gresit ! Daca spunem adevarul – putem sa schimbam ceva!”, a scris Ponta pe Facebook, fara sa ofere detalii.

Conform Agentiei Anadolu, Victor Ponta a declarat in cadrul forumului ca sase tari din Balcani, in afara de Croatia, Slovenia, Bulgaria si Romania, ar trebui sa inceapa procesul pentru a deveni membre ale Uniunii.

„Tarile din Balcanii de Vest fac parte din Europa, iar UE ar fi incompleta fara tarile din Balcanii de Vest”, a spus Ponta.

Ponta este in relatii extrem de apropiate cu administratia Erdogan, el apucandu-se chiar sa invete limba turca. Ponta a fost vazut la Centrul Cultural al Turciei, el afirmand pentru G4Media.ro ca invata limba turca pentru a-l ajuta in afacerile pe care le deruleaza in tara lui Erdogan, unde isi petrece mai mult timp.

“Mi-am pastrat relatiile de prietenie cu oameni politici din Turcia si din alte tari din Europa sau din restul lumii; am intalniri din cand in cand cu acestia in care schimbam opinii politice ; dar nu am cu niciunul o relatie formala sau un contract de consiliere ; nu sunt nici angajat, nici platit de niciun om politic sau institutie publica din Romania sau din alta tara; in mod intentionat mi-am infiintat firma de consultanta in Romania, strict pe proiecte economice (si nu politice) ca sa platesc taxe in Romania si sa pot fi oricand este necesar transparent. Dupa 20 de ani in care am ocupat functii publice acum sunt o persoana privata, fara incompatibilitati legale – dar ma consider in continuare obligat moral sa respect standarde publice normale pentru un fost Prim Ministru”, a declarat Ponta pentru G4Media.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: