Categories: externe

Erdogan, pus la punct de PREMIERUL Italiei in legatura cu anchetarea FIULUI sau: „Acesta se numeste stat de drept”

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, le-a cerut judecatorilor italieni – intr-un interviu acordat marti dimineata televiziunii italiene – sa se ocupe mai degraba de mafie decat de fiul sau, asigurand ca o ancheta judiciara in curs pentru spalare de bani risca sa compromita relatiile intre cele doua tari, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Premierul italian, Matteo Renzi, i-a replicat printr-un mesaj lapidar pe Twitter, postat in cursul dupa-amiezii: ‘In aceasta tara, judecatorii se conformeaza legii si Constitutiei italiene, nu presedintelui turc. Aceasta se numeste „stat de drept”.

Bilal Erdogan, fiul mai mare al presedintelui islamo-conservator, este obiectul unei anchete deschise in februarie de parchetul din Bolonia, ca urmare a unei reclamatii depuse de un antreprenor turc.

Acest antreprenor, un opozant aflat in exil, asigura ca Bilal a fugit in Italia ‘cu o mare suma de bani’ si o echipa de bodyguarzi inarmati care au utilizat pasapoarte diplomatice.

Bilal, care se dusese la Bologna pentru a termina un doctorat, este unul dintre principalii suspecti intr-un mare scandal de coruptie declansat in decembrie 2013, pentru care toate anchetele au fost clasate.

‘Fiul meu ar trebui sa se intoarca la Bologna pentru a-si termina doctoratul’, dar risca sa fie arestat, a mai declarat Erdogan televiziunii italiene. In acest oras, ei ma numesc dictator si manifesteaza pentru PKK. De ce nu intervine nimeni ? Acesta este statul de drept ? Dosarul lui ar putea compromite relatiile noastre cu Italia’, a adaugat el.

Presedintele Erdogan este obiectul unor critici virulente pentru represiunile declansate in toate categoriile sociale dupa puciul esuat in urma cu doua saptamani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Accident in Sectorul 3 al Capitalei. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce o masina s-a ciocnit cu un tramvai

Doua persoane au ajuns sambata la spital in urma unui accident in Sectorul 3 al…

9 minute ago

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

44 de minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

3 ore ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

59 de minute ago

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

2 ore ago