externe

Escrocherie cu metoda „Canapeaua”: doi romani, arestati in Italia dupa ce au inselat o batrana cu 750 de euro, extragandu-i de mai multe ori banii din cont

Carabinierii din oraselul italian Porto San Giorgio au arestat doi cetateni romani cu varsta de 53 de ani si altul de 30 de ani, ambii cu antecedente penale, pentru frauda si conspiratie la frauda. 

Potrivit cotidianului local La Nuova Riviera, carabinierii au reusit sa-i prinda pe cei doi romani in urma unei analize amanuntite a tranzactiilor bancare si a inregistrarilor telefonice ale acestora. Acestia au constatat ca hotii au profitat de un anunt publicat de o persoana in varsta pe o cunoscuta platforma online specializata pe comertul online intre persoane fizice, anunt prin care aceasta incerca sa vanda cu 200 de euro o canapea.

Hotii s-au prefacut interesati de produsul victimei si au determinat-o pe victima sa efectueze trei operatiuni de plata pe doua carduri Postepay diferite pe numele lor, in valoare totala de 750 de euro. Cel mai probabil, hotii au instiintat-o pe victima ca banii pentru canapea au fost virati si ca tot ce trebuie sa faca este sa accepte autorizatia de plata facuta catre contul ei. In realitate, aceasta autorizatie era o schema prin care victima accepta sa ii fie extrasi banii din cont.

Carabinierii fac eforturi constante pentru a combate astfel de escrocherii, asa cum demonstreaza si acest caz concret. In era digitalizarii tranzactiilor comerciale, colaborarea reciproca intre politie si populatie este si mai importanta.

Autoritatile fac apel la populatie si ii indeamna sa adopte un  comportament constient, raportarea imediata a persoanelor suspecte si respectarea criteriilor de prudenta si prudenta atunci cand se efectueaza tranzactii online.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

4 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

7 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

8 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

8 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

8 ore ago