news

Esec major la CSM al Adinei Florea. Aceasta marioneta incompetenta vrea sa conduca DNA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, respingerea solicitarii Adinei Florea de arestarea a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat  ca Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea procurorul-sef adjunct al Sectiei de ancheta a magistratilor Adina Florea de arestare a fostului sef DNA Ploiesti Lucian Onea si a fostului procuror Mircea Negulescu.

Adina Florea a cerut, luni, arestarea procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, in dosarul aflat pe rolul Sectiei de anchetare a magistratilor. Jurnalistul Virgil Burla anunta ca cererea de arestare s-a bazat doar pe denunturile Clanului Cosma.

Fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea, si fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiati la Sectia de ancheta a magistratilor din cadrul Parchetului General, dupa ce, joi, alti procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiati. In cursul zilei de vineri, acestia, alaturi de alti procurori de ola DNA Ploiesti, au fost informati ca sunt cercetati si pentru constituire de grup infractional organizat.

Lucian Onea si Mircea Negulescu sunt acuzati ca au constrans anumiti martori sa faca sesizari si tabele false cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept „mita electorala”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare intocmita de catre fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetatean din Chisinau, Serghei Petrus. Vlad Cosma ar fi fost amenintat de catre Lucian Onea ca ii va intocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public ca Serghei Petrus nu exista.

Procurorul sef adjunct DNA Calin Nistor, care asigura conducerea Directiei, a trimis, joi, Sectiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din functia de procuror DNA Ploiesti pentru Lucian Onea si cereri de incetare a activitatii pentru inca trei procurori de la aceeasi structura, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu si Raileanu Elena Cerasela.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cu o vechime in munca de 42 de ani, dintre care zece ca presedinte, Klaus Iohannis ar putea avea o pensie de aproape 9.000 de lei

In varsta de 65 de ani, Klaus Iohannis are o vechime in campul muncii de…

2 minute ago

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

17 minute ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

32 de minute ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

47 de minute ago

Statele Unite au acuzat Rusia ca ar fi folosit agenti chimici interzisi in razboiul din Ucraina

Statele Unite acuza Rusia ca a folosit un agent chimic, cloropicrina, impotriva fortelor ucrainene, incalcand…

O oră ago

Idei de afaceri: un tanar din Bucuresti, retinut de politisti dupa ce a vandut cu 6.000 de lei doua autorizatii false de securitate la incendiu

Un tanar care pretindea ca este angajat ISU si vindea autorizatii false de securitate la…

O oră ago