Esecul referendumului ii incaiera pe manipulatori. Coalitia pentru Familie da vina pe PSD pentru boicot

news

Coalitia pentru Familie, organizatie al carei demers a stat la baza organizarii referendumului pentru redefinirea familiei, a gasit vinovatul in PSD si toti liderii politici din tara pentru esecul de la urne, absenteismul fiind unul fara precedent in Romania postdecembrista.

„Comitetul de Initiativa pentru promovarea propunerii legislative a cetatenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constitutia Romaniei, analizand datele existente pana la acest moment pentru fiecare judet, precum si informatiile comunicate de cetatenii implicati in sustinerea acestui demers, semnalam evidenta dovedita a faptului ca ne aflam in fata unui boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat in Parlament legea de revizuire a Constitutiei Romaniei, ce face obiectul prezentului Referendum.

Pentru toti cei care au afirmat in mod fals, intr-o campanie de dezinformare fara precedent de la Revolutia din 1989, ca acest Referendum este al Partidului Social Democrat si al liderului sau, Liviu Dragnea, devine acum evidenta, prin boicotul realizat la nivelul intregii tari de catre PSD, falsitatea acestor afirmatii”, se arata in comunicatul transmis de Coalitia pentru Familie.

Organizatia acuza si maniera superficiala si „neprofesionista in care Referendumul a fost organizat, astfel incat nici macar date elementare privitoare la obiectul referendumului nu au fost comunicate publicului romanesc”.

„Trebuie sa intelegem ca ne aflam in situatia in care toate indemnurile la vot ale bisericilor si cultelor crestine din Romania sunt boicotate de partidele politice, in ciuda declaratiilor oficiale ale liderilor politici ale acestora. Campania masiva de dezinformare a intregului corp electoral roman este dusa si astazi, prin vectori politici, administrativi si mediatici, aflati sub influenta partidelor politice.

Atragem atentia partidelor politice ca cetatenii romani sunt primii care au inteles acest boicot politic, transmitandu-ne efectele sale din fiecare judet din tara, fiind evidenta pentru toata lumea falsitatea declaratiilor publice ale liderilor in raport cu modul in care partidele au actionat in realitate. Facem un ultim apel sa inceteze imediat acest boicot politic generalizat la nivelul intregii tari, pentru ca el este indreptat direct si in primul rand impotriva crestinilor din Romania”, mai arata sursa citata.

Biroul Electoral Central a anuntat duminica prezenta la vot pentru ora 13.00, in a doua zi de referendum pentru familie, aceasta fiind de 11,67%. Este vorba despre cel mai mare absenteism la vot inregistrat dupa 1989.

Initiativa civica demarata de Coalitia pentru Familie a fost semnata de peste 3 milioane de romani si vizeaza inlocuirea sintagmei „intre soti”, dupa cum scrie, in prezent, la art. 48, alin. (1) al Constitutiei, cu casatoria liber consimtita „intre un barbat si o femeie”.

Sambata, in prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, prezenta la urne a fost de 5,72% , iar duminica la ora 13:00, era de 11,67%.

Comentarii: