Este fierbere, se anunta un protest masiv in fata Guvernului din cauza legii gratierii: „Avem mult de aparat”

news

Mii de oameni se pregatesc sa iasa in strada, in fata Guvernului, pentru a protesta fata de intentiile PSD de a emite o ordonanta de urgenta pentru gratierea unor pedepse. De asemenea, ar urma sa fie dezincriminate si anumite fapte de coruptie.

Protestul este organizat pe Facebook de catre comunitatea Coruptia ucide.

„Acesta este un event facut in urma semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte grave de coruptie. Va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei. Data este relativa si va fi schimbata pentru prima zi in care Guvernul ar pune in aplicare intentiile respective.

*Guvernul va adopta miercuri, conform mai multor surse, Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala.

*Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM.

*Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0.

*Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctual in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionette ale unor partide si grupuri organizate ajunse la putere.

*Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.

*Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele Lor.

(La Sanatate, reforma inceputa de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o sansa in Camera Deputatilor unde se va da votul definitiv in Senat OUG a fost deja respinsa.)

Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam”, se anunta pe Facebook.

Surse guvernamentale au anuntat ca, miercuri, guvernul va da o ordonanta de urgenta prin care va gratia mai multe pedepse si va aduce o serie de modificari importante in legislatia penala.

„Potrivit surselor, ar urma sa fie gratiate o serie de pedepse. Pe langa gratiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislatia in ce priveste abuzul in serviciu, conflictul de interese si institutia denuntatorului.

Dezincriminarea unor fapte echivaleaza cu o amnistie mascata, deoarece masura opreste o numeroase anchete si procese in curs avand ca obiect faptele dezincriminate. O amnistie clasica nu va fi insa promovata prin OUG-ul de maine”, scrie HotNews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: