„Este normal”. Cum isi apara Dancila decizia de a o nominaliza pe penala Rovana Plumb pentru postul de comisar european

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat marti ca era normal ca propunerea unui candidat pentru postul de comisar european care ii revine Romaniei sa fie din randul PSD si ca i-a spus liderului ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, pe cine a nominalizat.

Ea a fost intrebata la Craiova ce parere are despre faptul ca Tariceanu a spus intr-un interviu ca nu a fost consultat in ce priveste nominalizarile pentru functia de comisar european.

„Este regretabil ca aud astfel de afirmatii. Era normal ca desemnarea pentru comisar european sa fie din randul PSD. Haideti sa ne uitam totusi la procente si la modul in care stam in preferintele electoratului si modul in care este reprezentarea in Guvernul Romaniei. Eu cred ca acest lucru trebuia discutat cu colegii de la PSD. I-am spus domnului Tariceanu pe cine am desemnat, eu cred ca se incearca de fapt cautarea de motive si ma nedumereste faptul ca pana acum nu au fost aceste iesiri si aceste intrebari in spatiul public, chiar daca au fost divergente, si este normal sa nu avem toti aceeasi opinie, dar aceste lucruri s-au discutat in cadrul coalitiei de guvernare, si nu prin intermediul presei”, a spus Dancila.

Intrebata daca intre ea si presedintele Klaus Iohannis este ‘un blat’, asa cum a afirmat Tariceanu, Dancila a mentionat ca aceste acuzatii ale liderului ALDE „sunt total nefondate”.

„E ultimul lucru care s-ar putea avea in vedere, pentru ca eu stiu ca de fiecare data Guvernul Romaniei a fost cel criticat, nu a fost ALDE, PSD a fost cel criticat de catre presedintele Romaniei. Noi am avut din partea presedintelui numeroase obstacole de fiecare data cand am numit, am vazut reactiile domnului presedinte Iohannis, Guvernul Romaniei este cel mai criticat, premierul este criticat, nu l-am auzit pe presedintele Romaniei cerand demisia presedintelui Senatului. L-am auzit pe presedintele Romaniei cerand de sapte ori demisia prim-ministrului. Daca asta inseamna blat pentru unii, pentru mine nu. Eu nu fac blat cu nimeni. Pentru mine este important ca PSD sa obtina un scor foarte bun la alegerile prezidentiale, este important sa castigam alegerile prezidentiale si pentru mine este foarte important sa castigam increderea cetatenilor”, a afirmat aceasta.

Marti, presedintele PSD, Viorica Dancila, si presedintele executiv, Eugen Teodorovici, au participat la Conferinta PSD Dolj, care a avut loc la Centrul Multifunctional Craiova.

Mai mult despre: ,


Comentarii: