„Este o minciuna gogonata”. Premierul Orban o executa scurt pe Gabriela Firea. PSD saboteaza licitatia pentru masti gratuite

politica

Ludovic Orban a reactionat dur, luni dimineata, dupa ce Gabriela Firea a sustinut ca firma care a contestat licitatia pentru mastile gratuite ar avea legaturi cu o persoana din anturajul premierului.

„Este o minciuna gogonata. Uitati-va ce portofoliu de contracte a avut firma care a contestat si veti vedea adevarul, unde s-au castigat licitatiile de catre firma respectiva. (…) Se poate vedea si din atitudinea firmei (de cine este apropiata), de tergiversare vadita. Nu poti sa astepti 10 zile sa ataci in a zecea zi, casa dureze cat mai mult licitatia pana la adjudecare”, a declarat Orban.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca premierul Ludovic Orban „insista sa acopere incompetenta Guvernului” privind achizitia mastilor de protectie promise populatiei, „aruncand pisica in curtea altora”.

Firea a facut aceste afirmatii dupa ce premierul Ludovic Orban a declarat, duminica seara, la B1 TV, ca licitatia de la Ministerul Sanatatii care viza achizitionarea de masti pentru persoanele defavorizate a fost contestata si apoi atacata la Curtea de Apel de catre o firma „abonata a Primariei Capitalei”, iar modul in care a depus aceste contestatii indica faptul ca „incearca sa impiedice finalizarea contractului”.

„Rusinos! Nu sunt capabili sa asigure mastile de protectie promise populatiei si gasesc tapi ispasitori! Premierul insista sa acopere incompetenta guvernului in mai multe privinte, dar si in cea a achizitiei mastilor de protectie promise populatiei, aruncand pisica in curtea altora! Este a doua oara cand afirma la televizor ca firma care a contestat licitatia pentru masti este ‘abonata la contracte cu Primaria Capitalei’. Prima oara am tacut, crezand ca e dezinformat! Dar vad ca persista in eroare! Da, este abonata aceasta firma la Primaria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestatii! Si noua ne-au blocat nenumarate licitatii pentru achizitia unor produse si/sau servicii extrem de importante pentru bucuresteni”, a postat Firea, pe Facebook.

Ea a mentionat ca a spus de nenumarate ori public despre pericolul contestatarilor de profesie, care vor doar sa obtina un profit din actiunea de contestare.

„Nu ii intereseaza licitatia in sine! Ei nu produc nimic! Ei sunt baieti si fete destepte si dau ‘consultanta’. Dar nu a interesat pe nimeni! Acum i se intampla guvernului! Daca vrea, premierul poate pune capat actiunii acestor firme infiintate doar pentru a castiga bani din sicane! Daca vrea! Are si informatiile si uneltele necesare! Dar este clar ca nu se vrea! Mai bine arunca vina catre altcineva! Daca premierul insista cu aceste insinuari murdare la adresa mea si a colegilor mei de la Primarie, o sa-l ajut public sa rezolve problema spinoasa, indicandu-i public persoana din anturajul sau care ar putea contacta direct si amical actionarii acestei firme, transmitandu-le ca nu este corect si moral ce fac! Da, da, cineva din primul inel de prieteni ai premierului! Hotii striga hotii!”, a adaugat Firea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: