“Este o zi istorica pentru Bucuresti”. Marea alianta care va alunga regimul PSD-Firea a pornit motoarele

politica

Liderii PNL, USR si PLUS au anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa in Piata Universitatii, ca vor sustine candidati comuni la alegerilor locale la primariile de sector ale Capitalei si la primaria generala, premierul Ludovic Orban afirmand ca „dreapta moderna pro europeana s-a unit intr-un proiect comun pentru Bucuresti”.

„Astazi avem de dat o veste buna pentru bucuresteni. Dreapta moderna proeuropeana s-a unit intr-un proiect comun pentru Bucuresti. Dupa saptamani de discutii, de analize de evaluari, partenerii din USR PLUS, impreuna cu noi, cei din PNL, am hotarat ca impreuna putem sa oferim un viitor mai bun pentru Bucuresti si o viata de calitate mai buna pentru fiecare bucurestean. Proiectul care ne-a unit este un proiect care trebuie sa puna capat modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de interes si de dedicare fata de interesul bucuresteanului, modului dezastruos in care a fost guvernat Bucurestiul. Bataia de joc la adresa bucurestenilor trebuie sa ia sfarsit (…) Astazi am decis in forurile statutare ca vom prezenta candidati comun pentru Bucuresti, candidati la Primaria Capitalei si candidati la primariile de sector. Impreuna am luat decizia de a sustine candidatura lui Nicusor Dan pentru functia de primar general”, a declarat premierul Ludovic Orban, presedinte al PNL.

El a spus ca Nicusor Dan este un om care iubeste Bucurestiul, cunoaste in amanunt problemele Bucurestiului si, odata ajuns la primarie, va incepe imediat procesul de modernizare a capitalei.

„Prezenta mea aici este si un argument pentru o cooperare loiala intre primarul general al Capitalei, primarii de sector si Guvernul. Administratia Bucurestiului are nevoie de sustinerea Guvernului pentru toate proiectele care trebuie sa imbunatateasca viata bucurestenilor, de la extinderea metroului, la realizarea autostrazii de centura a Bucurestiului pentru a scoate traficul de tranzit din Bucuresti, renovarea cladirilor emblematice ale Bucurestiului, cum este cladirea Universitatii, cladirea ASE si toate celelalte frumuseti arhitectonice ale Bucurestiului. Prezenta mea aici este o garantie a faptului ca echipa USR PLUS si PNL din administratia locala a Bucurestiului va avea un partener care iubeste la fel de mult Bucurestiul si care este gata sa demareze sau sa finalizeze toate proiectele vitale pentru Bucuresti”, a mai spus Orban, citat de Agerpres.

Liderul USR Dan Barna a afirmat ca este „o zi istorica” la propriu pentru capitala.

„Ma gandeam ca in 23 februarie am pus pe Facebook o fotografie cu Nicusor Dan si Vlad Voiculescu la mine acasa in care incercam sa-i conving ce grozav ar fi ca bucurestenii sa poata sa aleaga echipa Nicusor Dan – Vlad Voiculescu. Iata ca astazi, dupa niste luni de zile, alaturi de PNL, de USR PLUS, alaturi de ei, propunem aceasta echipa Bucurestiului si sunt convins ca aceasta optiune reala credibila competenta profesionista va convinge locuitorii acestui oras ca este si timpul si momentul si avem si alternativa sa scoatem la propriu PSD din Bucuresti. Cine nu sustine acum aceasta unitate a dreptei, cine nu sustine echipa Nicusor Dan – Vlad Voiculescu si ceilalti primari de sector pe care ii propunem o sustine de fapt pe Gabriela Firea. Aceasta va fi optiunea reala pentru alegerile pe Bucuresti si sunt, la nivel personal, foarte incantat ca am reusit sa construim aceasta alternativa si reusim in sfarsit sa propunem bucurestenilor un candidat la Primaria Capitalei, un candidat care si-a petrecut jumatate din viata in a lupta, vorbi si a incerca sa gaseasca solutii pentru Bucuresti. Nu mai este o solutie de avarie sau de o optiune aleasa la intamplare dintr-un rau mai mic sau mai mijlociu, ci pur si simplu de astazi Bucurestiul are optiunea unui primar si a unei echipe care sa indrepte acest oras spre ceea ce inseamna o capitala europeana”, a subliniat Barna.

Presedintele executiv PLUS, Dragos Tudorache, a spus ca echipa de candidati propusa are solutii pentru toate problemele Capitalei.

„Momentul politic pe care il marcam astazi este un moment despre responsabilitate, o responsabilitate pe care noi, la PLUS, simtim ca o avem fata de electoratul din Bucuresti (…) Acest proiect politic pe care il lansam este despre principii de buna guvernare in administratia locala, nu este o intelegere despre oameni si functii, ci este o intelegere despre transparenta, despre un mod de a guverna Bucurestiul. (…) Acest moment politic este despre oameni si despre solutii. Avem cea mai buna echipa de primari de sector, il avem pe Nicusor Dan, il avem pe Vlad Voiculescu si in spatele lor avem solutii punctuale pentru toate problemele Bucurestiului”, a spus Tudorache.

Candidatul la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a afirmat ca organizatiile celor trei formatiuni au inteles cat de mare este miza pentru Bucuresti si au acceptat aceasta solutie comuna.

„Multumesc pentru sustinerea candidaturii mele la Primaria Capitalei care devine astazi oficiala. Sunt bucuros ca cele trei partide, dupa discutii, au ajuns sa aiba o lista comuna pentru primariile de sector, sunt oameni seriosi pe care ii cunosc si in care am incredere. In politica cel mai important este sa asculti ce vor oamenii pe care vrei sa-i reprezinti si exista in Bucuresti o mare majoritate de oameni care spun ca orasul se indreapta intr-o directie gresita si care spun: ‘uniti-va, salvati-ne de PSD’. Si nu a fost o decizie usoara pentru organizatiile celor trei partide sa sustina un independent si sa sustina candidatii altor partide, renuntand la candidaturile propriilor lor membri. Organizatiile celor trei partide au inteles miza mai mare pentru Bucuresti (…) Vreau sa rog sustinatorii celor trei partide sa ia exemplul organizatiilor de partid, sa treaca peste asperitatile inerente si sa creada in proiectul mare cu care venim – construirea noului Bucuresti”, a mai spus Nicusor Dan.

Conducerea PNL a validat, sambata, colaborarea cu USR PLUS si candidatii pentru Primariile sectoarelor Capitalei si a decis sustinerea lui Nicusor Dan la Primaria generala.

„Am validat intelegerea unei colaborari loiale cu partenerii de la USR PLUS si, de asemenea, am validat atat candidatii Partidului National Liberal, cat si candidatii USR PLUS la primariile de sector. De asemenea, am decis sustinerea pentru Primaria Capitalei a candidatului independent Nicusor Dan”, a anuntat, sambata, presedintele PNL, Ludovic Orban, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului.

USR PLUS va avea candidati la sectoarele 1, 2 si 4, iar PNL la 3, 5 si 6. La Sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), Sectorul 2 – Radu Mihai (USR), Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL), Sectorul 4 – Simona Spataru (PLUS), Sectorul 5 – Cristian Bacanu (PNL) si Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: