„Este posibil ca o parte a Kievului sa fie evacuata”. Klitschko se asteapta la cea mai grea iarna de dupa al Doilea Razboi Mondial

externe

Capitala Ucrainei se poate astepta la cea mai grea iarna de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, care a afirmat insa ca „o iarna proasta este mai buna decat o viata intreaga cu Rusia”, potrivit glavcom.ua.

Locuitorii Kievului trebuie sa se pregateasca pentru scenariul unei pene de curent generalizate la temperaturi scazute, a spus Klitschko, intr-un interviu acordat publicatiei germane Bild.

Potrivit acestuia, Kievul se poate astepta la „cea mai grea iarna de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial”. In cel mai negru scenariu, ar putea fi necesara evacuarea unei parti a orasului, desi autoritatile nu doresc sa se ajunga la asa ceva, a subliniat Klitschko, acuzandu-l pe dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, ca incearca sa-i forteze pe kieveni sa paraseasca orasul prin intermediul loviturilor asupra infrastructurilor civile.

Putin vrea sa terorizeze oamenii, obligandu-i sa inghete fara lumina, si astfel sa puna presiune asupra presedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a continuat Klitschko.

„Impresia mea este ca oamenii vor deveni doar mai furiosi, mai determinati. Nu vom muri si nu vom fugi, asa cum vrea Putin”, a declarat primarul Kievului.

De asemenea, Klitschko a facut apel la Germania sa trimita urgent ajutoare umanitare – generatoare, haine calduroase si alte lucruri necesare, pe langa arme pentru apararea Ucrainei.

Comentarii: