Este Romania tinta unor amenintari directe? Cum raspunde seful NATO la aceasta intrebare

news

NATO nu are in acest moment informatii ca vreunul dintre aliatii sai ar fi tinta unei amenintari directe, a declarat Secretarul General al Aliantei Nord Altantice, Jens Stoltenberg, pentru Digi24.

„Nu vedem nicio amenintare iminenta impotriva niciunui aliat NATO si deci nici impotriva Romaniei. Vedem insa o crestere a capacitatilor militare rusesti, mai ales in Crimeea, unde vedem o crestere serioasa a capacitatilor militare. Si acesta este si motivul pentru care NATO raspunde, partial cu o prezenta mai accentuata a fortelor noastre, dar si cu stabilirea de cartiere generale mai mici, inclusiv in Romania, care pot planifica si organiza exercitii si pot fi o legatura buna intre fortele nationale romanesti si potentialele intariri care vin din partea NATO, daca este nevoie de ele.

De asemenea, am triplat capacitatea de raspuns a NATO si putem trimite forte rapid, daca avem vreo situatie care cere acest lucru. Deci, am vazut o crestere a capacitatilor militare rusesti, am vazut o un discurs mai agresiv si toate acestea ne-au fortat sa raspundem, dar raspundem intr-o maniera masurata, defensiva si bine proportionata, pentru ca nu dorim o escaladare a situatiei, in continuare dorim o relatie mai constructiva si mai cooperanta cu Rusia, deci trebuie sa facem lucrurile intr-o maniera mai echilibrata si exact asta facem”, a spus Stoltenberg.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: