Este sigur: Dancila, candidatul PSD la Presedintie. Inca un lider PSD se retrage din cursa, o lasa pe Veorica sa-si rupa gatul

politica

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat, pentru Digi24, ca se retrage din cursa interna pentru alegerea candidatului desemnat de partid sa participe la prezidentialele din toamna, urmand sa o sustina in acest sens pe liderul social-democratilor Viorica Dancila.

Secretarul general al PSD, senatorul Mihai Fifor, a declarat, pentru Digi24, ca se retrage din alegerile interne pentru desemnarea unui candidat care sa reprezinte partidul la prezidentialele din toamna. El o va sustine pe liderul social-democratilor, Viorica Dancila, sa devina prezidentiabilul desemnat de formatiunea politica.

Presedintele ProRomania Victor Ponta a scris, luni, pe Facebook, ca a discutat informal cu liderul PSD Viorica Dancila si cel al ALDE Calin Popescu Tariceanu. In urma acestei discutii nu a fost luata nicio decizie privind propunerea unui candidat comun la prezidentiale sau o posibila colaborare politica.

Viorica Dancila a afirmat ca isi doreste o coalitie a PSD-ALDE-Pro Romania pentru a sustine candidatul la prezidentiale, aminteste Mediafax.

Potrivit liderului PSD, partidul va merge la prezidentiale cu un candidat propriu. Si ALDE si-a exprimat dorinta de a avea propriul prezidentiabil, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu.

In acest context, Adrian Tutuianu a anuntat ca si Pro Romania va avea candidat propriu. El si-a exprimat sustinerea pentru Gabriela Firea.

Oficial in PSD cei care si-au anuntat inscrierea in competitia interna pentru prezidentiale mai sunt deputatul Liviu Plesoianu si senatorul Serban Nicolae.

Congresul PSD pentru validarea prezidentiabilului are loc pe 3 august.

Mai mult despre: ,

Comentarii: