„Este strigator la cer sa impozitezi pensiile speciale”. Avocatul Poporului, interviu delirant. Se foloseste si de numele lui Augustin Lazar

politica

Avocatul Poporului, Renate Weber, a continua sa atace fulminant legea de impozitare a pensiilor speciale cu 85%. Ea a sustinut ca este vorba despre o „dubla impozitare”, afirmand ca „este strigator la cer sa faci asa ceva”. Ea s-a folosit si de numele lui Augustin Lazar, fost procuror general, pentru a-si argumenta decizia.

„Noi nu putem sa nu reactionam acolo unde este evidenta incalcarea Constitutiei. Ea afecteaza niste drepturi. Lumea merge pe ideea asta cu ‘pensiile nesimtite’ si asa mai departe. Eu am semnat inclusiv ca domnul Augustin Lazar, da?, sa fie protejat de Constitutie. Iertati-ma, dar nu cred ca este cineva in tara asta sa creada ca eu am vreun sentiment de simpatie fata de domnul Augustin Lazar. Dar unde-i vorba de principii, nu prea ai de ales.

Ei au spus ca taxeaza pensiile care sunt peste un anume cuantum. Taxa aia nu e taxa, pentru ca atunci cand platesti o suma de bani si obtii un serviciu. In realitate este o impozitare, au facut o dubla impozitare. Impozitul de 10 % pe care il plateste fiecare pensionar nu l-au sters, vi se pare normal?

De ce nu ne gandim la imensa majoritate a oamenilor militari. Eu nu au pensii foarte-foarte mari, sunt undeva la 3-4-5.000 de lei. Dvs. intelegeti ca oamenii astia o sa plateasca un impozit de doua ori? Numai pentru ca o data e impozit fiscal si o data i-au spus taxa? Vi se pare corect? Este strigator la cer sa faci asa ceva.

(…) Sunt sigura ca in Parlament unii au stiut, facut legea special asa, fiind siguri ca va cadea la CCR”, a declarat Weber intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

„Lumea nu vrea sa vada un lucru. Daca elimini pensiile speciale nu asiguri de fapt cresterea pensiilor oamenilor amarati din tara asta. Ca sa nu mai vorbesc de minciuna teribila care circula in multe medii ca Avocatul Poporului are pensie speciala”, a mai spus Weber.

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, i-a luat apararea duminica Avocatului Poporului, sustinand ca „nu exista argumente pentru demiterea” lui Renate Weber.

„Nu exista niciun motiv intemeiat in acest moment pentru a fi demis Avocatul Poporului. Exista o diferenta majora de abordare a PNL, pe vremea cand era domnul Ciorbea existau plangeri in spatiul public ca este inactiv si nu contesta nimic, acum doamna Weber isi foloseste aceasta prerogativa si iarasi vad ca este impotriva acelora pe care le gandeste PNL.

Avocatul Poporului este o institutie fundamentala a statului, actioneaza in virtutea unei legi proprii, nu putem comenta deciziile legale ale AP. Ca ne plac, ca nu ne plac, ele se intampla. Nu putem decat sa asteptat sa vedem ce va decide CCR.

Orice demers care ataca institutii fundamentale, Orban este un fan al acestor atacuri, lucrurile acestea trebuie sa se opreasca pentru ca fragilizeaza democratia.

Nu exista argumente pentru demiterea Avocatului Poporului. Nu vad de ce un guern care are 20% in Parlament isi permite sa faca astfel de declaratii”, a declarat Romascanu.

Seful deputatilor PNL, Florin Roman, a anuntat sambata ca PNL a demara inca de luni procedurile de demitere a lui Renate Weber din functia de Avocat al Poporului.

„Luni vom demara procedurile de revocare din functie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat in aparatorul pensiilor nesimtite!

Avocatul Poporului si-a depasit atributiile constitutionale initiind un demers impotriva… poporului roman, care doreste taierea pensiilor speciale si respectarea principiului contributivitatii.

A invoca neconstitutionalitatea legii pe motiv de discriminare inseamna cinism, in conditiile in care 5 milioane de romani primesc pensie dupa contributie.

Renate Weber este aparatorul pensiilor speciale nesimtite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibasi, care incaseaza o pensie speciala de 75.000 lei. Probabil omul mananca cu 10 guri…”, a scris Roman pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, la Brasov, ca va solicita grupurilor parlamentare ale PNL ”sa investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului”.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL sa investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care sa actioneze in conformitate cu Constitutia si in interesul cetatenilor romani. Renate Weber se comporta ca avocatul celor care au incalcat legea si au pus in pericol sanatatea celorlalti. Renate Weber s-a aratat a fi prietenul PSD, avocatul PSD si acum se arata a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toti cei care s-au pensionat – militari, politisti, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat in operativ. Se arata a fi aparatorul celor care beneficiaza de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislatia pensiilor, au profitat de orice portita si si-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a declarat Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: