Este terminat. Dragnea, declaratii incoerente dupa aparitia scrisorii prin care i se cere demisia: „Nu voi duce acest partid sa devina o unealta”

politica

Liviu Dragnea a avut o reactie incoerenta, marcat de numeroase balbe, cand a fost intrebat, miercuri, despre scrisoare rebelilor din PSD.

„Voi da curs solicitarii sa citesc acea epistola, nu am citit-o pe toata. Am inteles care este cea mai mare suparare … sa ne aliniem cu Iohannis, cu SRI-ul, cu DNA-ul si cu partidele de Opozitie. Nu voi duce acest partid sa devina o unealta a acestor institutii. La CEx o sa vorbesc cat se poate de mult si apasat”, a declarat Dragnea.

Intrebat despre acuzatiile semantarilor scrisorii, conform carora PSD a scazut dramatic in sondaje, fiind cotat intre 25-30%, Dragnea a raspuns: „Asa este sunt, la minus”.

Seful PSD a refuzat apoi sa faca alte comentarii despre acuzatiile rebelilor: „Sigur o sa vorbim dupa CEX”.

Comitetul Executiv National al PSD a fost convocat in sedinta pentru vineri la ora 12.30, anuntul fiind facut de PSD dupa aparitia scrisorii semnate de Gabriela Firea, Adrian Tutuianu si Paul Stanescu, car cer demisia imediata a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor.

„Sedinta CExN va avea loc vineri, 21 septembrie, la ora 12.30”, este anuntul facut de Departamentul de comunicare al PSD la scurt timp de la aparitia scrisorii semnate de Firea, Tutuianu si Stanescu.

Potrivit lui Adrian Tutuianu, masurile prezentate in scrisoare sunt sustinut de mai multi lideri judeteni ai PSD si va fi discutata in sedinta Comitetului Executiv al partidului.

”Este o scrisoare semnata de mine cu doamna Firea, cu domnul Stanescu, ca reprezentanti ai unui grup mai mare de lideri de organizatii judetene”, a precizat Tutuianu, citat de news.ro.

Intrebat ce vor face semnatarii si sustinatorii scrisorii, daca Liviu Dragnea nu demisioneaza la sedinta CEx, Adrian Tutuianu a raspuns: ”Noi suntem membri ai PSD. Va spun de la inceput ca nu plecam din partid, nici nu vom face altceva, vom continua sa ne exprimam in forurile statutare ale partidului (…), pentru ca nu cred ca lucrurile se inchid azi sau maine. Este o scrisoare care trage un semnal de alarma, am facut un apel public la toti parlamentarii PSD, la toti liderii de filiale, la presedintii CJ, la primarii, partidului, consilieri locali, consilieri judeteni sa ni se alature in acest demers care nu are la baza niciun fel de interese altele decat interesele nationale si interesele PSD”.

In legatura cu declaratia lui Liviu Dragnea ca ”functia de presedinte al PSD nu se ia cu japca”, Tutuianu a replicat: ”Nu cred sa fi vazut ca am scris ceva de functii in aceasta scrisoare si cred ca nu este cazul sa discutam de functii. Solutia pe care am propusa este ca interimar conducerea sa fie asigurata de presedintele executiv, asa cum este prevazut in Statut si intr-un moment pe care il vom aprecia ca fiind optim, noi am spus inceputul anului viitor, sa organizam un congres in care sa luam deciziile legate de conducerea partidului”.

Semnatarii scrisorii cer demisia imediata a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al PSD si din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Ei propun asigurarea interimatului conducerii PSD de catre Viorica Dancila, presedinte executiv al partidului, pana la organizarea unui Congres Extraordinar, in prima parte a anului 2019.

Cei trei sustin democratizarea vietii interne de partid si asigurarea functionarii statutare a structurilor interne (Birou Permanent National, Comitet Executiv, Consiliul National, Departamente etc.).

Acestia vor mentinerea coalitiei PSD-ALDE si negocierea sustinerii parlamentare a Guvernului de catre UDMR, minoritati nationale, parlamentari independenti.

Comentarii: