„Eu asemenea lipsa de rusine nu am vazut”. Nicolicea acuza USR ca este vinovata de recursul compensatoriu – Video

politica

Moment halucinant in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a acuzat USR ca este vinovat de legea recursului compensatoriu, prin care au fost eliberati inainte de termen mii de infractori periculosi. Deputatul USR Stelian Ion l-a pus insa la punct pe Nicolicea.

„Cel care a sustinut prima data ca acest lucru sa se intample, zile libere pentru conditii inumane, a fost ministrul Pruna, pentru ca legea a fost facuta de ministrul Pruna. Cel care a insitat in comisia noastra cu standardele europene a fost Stelian Ion (de la USR – n.red.). Cel care urla cel mai tare impotriva acestei legi este promotorul ei, Stelian Ion. Eu asemenea lipsa de rusine nu am vazut. Deci dvs. sunteti acela care ati promovat acest proiect. Sa sustii o asemenea chestiune si apoi sa arunci pe altii este deja o lipsa de respect fata de colegi si nerusinare fata de restul lumii”, a sustinut Nicolicea.

Deputatul USR Stelian Ion l-a pus insa la punct.

„Va rog sa va reveniti, sa aveti o minima demnitate si onoare si sa nu mai improscati cu astfel de minciuni. Amendamentele pe care le-am facut au fost in sensul de a salva ce putea fi salvat”, a precizat Stelian Ion.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, in unanimitate, un raport de respingere proiectului legislativ privind amnistia si gratierea.

Raportul comisiei urmeaza sa fie dezbatut in plenul de miercuri.

Proiectul prevede ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 5 ani. Proiectul a fost initiat de Guvernul Grindeanu in 2017 si adoptat in acelasi an de Senat.

Saptamana trecuta, PSD a anuntat ca a decis respingerea proiectului de lege privind amnistia si gratierea in sesiunea extraordinara a Parlamentului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: