politica

„Eu asemenea lipsa de rusine nu am vazut”. Nicolicea acuza USR ca este vinovata de recursul compensatoriu – Video

Moment halucinant in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a acuzat USR ca este vinovat de legea recursului compensatoriu, prin care au fost eliberati inainte de termen mii de infractori periculosi. Deputatul USR Stelian Ion l-a pus insa la punct pe Nicolicea.

„Cel care a sustinut prima data ca acest lucru sa se intample, zile libere pentru conditii inumane, a fost ministrul Pruna, pentru ca legea a fost facuta de ministrul Pruna. Cel care a insitat in comisia noastra cu standardele europene a fost Stelian Ion (de la USR – n.red.). Cel care urla cel mai tare impotriva acestei legi este promotorul ei, Stelian Ion. Eu asemenea lipsa de rusine nu am vazut. Deci dvs. sunteti acela care ati promovat acest proiect. Sa sustii o asemenea chestiune si apoi sa arunci pe altii este deja o lipsa de respect fata de colegi si nerusinare fata de restul lumii”, a sustinut Nicolicea.

Deputatul USR Stelian Ion l-a pus insa la punct.

„Va rog sa va reveniti, sa aveti o minima demnitate si onoare si sa nu mai improscati cu astfel de minciuni. Amendamentele pe care le-am facut au fost in sensul de a salva ce putea fi salvat”, a precizat Stelian Ion.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, in unanimitate, un raport de respingere proiectului legislativ privind amnistia si gratierea.

Raportul comisiei urmeaza sa fie dezbatut in plenul de miercuri.

Proiectul prevede ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 5 ani. Proiectul a fost initiat de Guvernul Grindeanu in 2017 si adoptat in acelasi an de Senat.

Saptamana trecuta, PSD a anuntat ca a decis respingerea proiectului de lege privind amnistia si gratierea in sesiunea extraordinara a Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Canepa sau marijuana? Angajatii Departamentului de Administratie au distrus zeci de plante care au rasarit in fata Capitoliului statului Wisconsin

Planurile cuiva de a recolta zeci de plante posibil de marijuana cultivate pe terenul Capitoliului…

4 minute ago

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

13 minute ago

Romanii pot raporta deepfake-urile si manipularile online la Ministerul Digitalizarii. Ministrul le multumeste „partenerilor Google, Meta si TikTok”

Romanii pot reclama dezinformarile si deepfake-urile, realizate cu ajutorul Inteligentei Artificiale (IA) de pe platformele…

15 minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

28 de minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

43 de minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

O oră ago