„Eu il cunosc pe Liviu Dragnea si nu l-am vazut niciodata atat de speriat”. Ponta stie ce il asteapta pe Dragnea

politica

Fostul presedinte al PSD, Victor Ponta, afirma ca niciodata nu l-a vazut „atat de speriat pe Liviu Dragnea”. El spune ca pe seful PSD il asteapta puscaria.

„Domnul Dragnea este un om care nu iese la lumina, e un om de culise, sta in subteran, negociaza, cumpara functii, oameni. Nu va asteptati sa iasa public cu o pozitie foarte clara. Pana la CEx va incerca sa cumpere cu bani de la guvern sau parlament sustinere. Va promite fiecarui membru in parte ca il pune ministru, presedinte de comisie, promite functii si cere ascultare, obedienta. Eu il cunosc pe Liviu Dragnea si nu l-am vazut niciodata atat de speriat si de scrisoarea din PSD si ca pe 8 octombrie are deja termen in apel. Stie ca la capatul acestui apel, din pacate pentru el, urmeaza o pedeapsa privativa de libertate”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat incoerent, miercuri, scrisoarea prin care lideri ai partidului ii solicita demisia din functia de sef al formatiunii si din cea de presedinte al Camerei Deputatilor.

Intrebat daca va da curs acestei solicitari, Dragnea a raspuns: „Voi da curs solicitarii sa citesc acea epistola. N-am citit-o pe toata, dar cat am apucat sa citesc am inteles de fapt care este cea mai mare suparare din acea scrisoare: sa nu ne mai certam cu Iohannis, de fapt sa ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA si cu partidele de Opozitie. Eu ca presedinte nu pot sa duc si nu voi duce acest partid sa devina o unealta a acestor institutii care nu trebuie sa se implice in politica. In rest, la CExN o sa vorbesc suficient de bine, de mult si de apasat”.

De asemenea, intrebat de jurnalisti, la Parlament, cum comenteaza faptul ca in scrisoare colegii il acuza ca este cotat in sondaje la 7 – 12%, iar partidul nu trece de 30%, Dragnea a declarat: „Asa este, sunt la minus”.

Presedintele PSD a refuzat sa comenteze alte opinii ale colegilor sai de partid care se refera la persoana sa si a precizat ca vrea mai intai sa vorbeasca in partid, la sedinta Comitetului Executiv National, si abia apoi va vorbi si in presa.

Totodata, intrebat cate filiale PSD il sustin, Liviu Dragnea a afirmat ironic ca opozantii sai au sustinere „mai mult decat avem filiale”.

Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisa prin care cer „demisia imediata” a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv. Semnatari sunt vicepresedintele PSD Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Gabriela Firea, vicepresedinte PSD si primar general al Capitalei, Adrian Tutuianu, vicepresedinte PSD si vicepresedinte al Senatului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: