„Eu sunt Allah-ul tau acum”. Ce a patit o trupa rock din IRAN pentru aceasta melodie – VIDEO

life

Componentii unei trupe iraniene de muzica rock „metal”, Confess, au fost arestati pentru blasfemie, dupa ce au scos o melodie intitulata „eu sunt Allah-ul tau acum”.

Potrivit informatiilor primite de la o sursa care tine legatura cu membrii trupei Confess, doi muzicieni ai acestei trupe au fost arestati in 2015, fiind in pericol sa fie executati din cauza acuzatiilor de blasfemie, noteaza Loud Wire.

Metal Nation Radio a postat pe site-ul propriu un mesaj primit de la un apropiat al trupei, al carui nume a fost cenzurat pentru siguranta sa. Solistul trupei, Siyanor [-13] si Dj Chemical, alt membru al formatiei, avand varste de 23, respectiv 21 de ani, au fost arestati de gardienii revolutiei islamice in 10 noiembrie 2015.

Blasfemie, critici aduse sistemului, formarea si dezvoltarea unui stil satanist de muzica, versuri antireligioase, ateiste, politice si anarhiste, toate acestea sunt cateva dintre acuzatiile aduse muzicienilor. Ei sunt acuzati, totodata, ca au acordat interviuri unor posturi de radio interzise.

Cei doi au fost inchisi separat si li s-a impus plata unei cautiuni de 30.000 de dolari. In Iran, legea blasfemiei impune ca fiecare individ care greseste in acest sens poate fi pedepsit sever, pornind de la detentie prelungita pana la executie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: