„Eu sunt ofiter in rezerva, haideti sa ne batem. Noi, Armata, voi…”. Jandarmeria, comunicat privind incidentul de sambata seara

news

Conducerea Jandarmeriei Capitalei a dispus efectuarea de verificari in legatura cu modul in care doi jandarmi au incatusat pe strada, sambata seara, un barbat care a refuzat sa poarte masca de protectie in timpul unei manifestari in apropierea Palatului Parlamentului si sa prezinte datele de identificare in vederea legitimarii.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, sambata, in jurul orei 18,30, jandarmii au imobilizat un barbat care a refuzat sa comunice datele necesare in vederea stabilirii identitatii si l-au condus la sectia de politie.

„Conducerea unitatii a dispus verificarea modului de actiune al jandarmilor si respectarea procedurilor. In urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare in vederea legitimarii si de a respecta recomandarile facute cu privire la portul mastii sanitare de protectie pe timpul unei adunari publice, jandarmii care asigurau masurile de ordine si siguranta publica la manifestatia respectiva au condus persoana la sectia de politie, pentru a fi identificata si sanctionata contraventional. Barbatul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 1.000 de lei, pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara si refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si Legii 61/1991 republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice”, transmite Jandarmeria Capitalei.

In imaginile aparute in spatiul public, barbatul sustine ca este ofiter in rezerva al Armatei si refuza sa poarte masca de protectie.

„Eu sunt ofiter in rezerva al Armatei. Vreti sa ne batem? Hai sa ne batem. Care e problema? Daca vreti sa ne batem, haideti sa ne batem”, le spune el la un moment dat celor doi jandarmi, care ii cerusera actele de identitate.

Ulterior, cei doi jandarmi il trantesc la pamant pe barbatul respectiv si ii pun catusele.

Barbatul participase anterior la un miting impotriva obligativitatii purtarii mastii de protectie.

Mai mult despre:

Comentarii: