politica

Europa Libera: ALDE ar urma sa primeasca 6 posturi de prefect. S-a iscat furtuna in PNL

Surse din PNL, citate de Europa Libera, anunta ca ALDE ar urma sa primeasca 6 posturi de prefect. Informatia a stranit deja o mare furtuna in organizatiile PNL. De asemenea, si PMP va primi 3 posturi de prefect.

ALDE ar urma sa primeasca, au declarat pentru Europa Libera surse de la varful PNL, prefecti in sase judete: Teleorman, Giurgiu, Botosani, Dolj, Ialomita si Buzau, iar PMP in Gorj, Maramures si Covasna. Este vorba fie de judete din sudul tarii, unde Viorica Dancila si PSD au castigat alegerile prezidentiale, fie unele unde scorurile au fost foarte stranse, cum sunt Botosaniul, Doljul si Buzaul.

”Multe sunt exact judete in care ar fi fost bine sa fie prefecti liberali si nu de la alte partide care declara, mai mult sau mai putin interesat si conditionat, ca sustin guvernul si au votat motiunea de cenzura”, au declarat sursele citate.

”Am avut negocieri, ne-am intalnit joi cu premierul Orban, dar nu am decis nimic. E vorba in principal de functii la nivel central, de secretari de stat. La prefecti e mai complicat, ca nu mai poti apoi sa faci parte din partid, trebuie sa-ti dai demisia, nu mai poti face politica partidului, iar noi nu suntem un partid mare. Deci ne vom consulta mai intai in partid. Noi nu am cerut insa nimic”, a declarat Eugen Tomac pentru Europa Libera.

Calin Popescu Tariceanu ar fi cerut explicit un numar de prefecti ca sa sprijine cabinetul Orban. In afara de prefecti ar mai fi vorba si de un numar de subprefecti, 23 dupa anumite surse, doar 16 dupa altele.

Deocamdata, in sedinta de guvern de joi, premierul Ludovic Orban a demis 5 prefecti, un subprefect si a facut o singura numire: Alba – prefect Monica Popescu; Arad – prefect Hordea Florentina, subprefect Vasilica Damian, care este inlocuit de Olimpia Popa; Harghita – Andrei Jean Adrian; Salaj – Florian Florin; Suceava – Adomnicai Monica Elena.

Primarii liberali din judetul Botosani au luat foc auzind ca urmeaza sa fie desemnat un prefect de la ALDE si nu de la PNL. Intruniti in Liga Alesilor Locali PNL Botosani, 28 de primari au semnat un document prin care sustin numirea ca prefect a lui Dan Nechifor. ALDE ar putea sa o nominalizeze pentru functia de prefect pe Roxana Anusca Turcanu (fost deputat).

”In caz contrar primarii isi vor da demisia in bloc”, se precizeaza in documentul semnat de edilii liberali, citat de Stiri Botosani. Ei sustin ca prefectul este cel care decide cine va conduce institutiile publice de la Botosani si nu este normal ca unui partid care a obtinut doar 4% la alegerile europarlamentare sa i se dea o astfel de putere.

Nici la Giurgiu apele nu sunt mai linistite, judetul fiind dominat de PSD care are 52 de primari, in timp ce PNL are doar 4. La alegerile prezidentiale, Viorica Dancila a castigat cu 54,82%, Klaus Iohannis obtinand 45,18%. In aceste conditii, ar fi important ca prefectul sa fie un liberal, este ”riscant sa dam judetul pe mana ALDE, care a stat alaturi de PSD trei ani la guvernare”, ne-au declarat surse din PNL. Liberalii din Giurgiu il sustin ca prefect pe Florian Velicu, secretarul general al organizatiei, si spun ca un guvern nou trebuie sa-si numeasca in functii prefectii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O familie unita: un sibian candideaza la Consiliul Local impreuna cu fratele, mama si bunica lui

Ioan Stefan Zara, candidatul la functia de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist…

13 minute ago

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

43 de minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

57 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

O oră ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

2 ore ago