politica

„Taiati odata pensiile speciale”. Tot mai multe mesaje adresate liderilor PNL. Raspunsul lui Rares Bogdan

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan primeste tot mai multe mesaje pe pagina sa de Facebook prin care se solicita eliminarea pensiilor speciale. Mesaje similare sunt adresate de catre alegatori si celorlalti lideri PNL. Rares Bogdan afirma ca aceasta promisiune va fi onorata in curand.

„Va asigur ca va face tot ce a promis si multe lucruri in plus/ Nu vreti sa stiti ce am gasit? Ne vom ocupa de toate promisiunile/ Analizam tot si gasim modalitatea optima de rezolvare a tuturor problemelor, inclusiv pensiile speciale sunt o prioritate, nu e insa singura, va asigur”, sunt raspunsurile pe care Rares Bogdan le-a oferit romanilor nerabdatori sa vada eliminate pensiile speciale.

Ministrul de Finante, Florin Citu, a declarat joi seara ca prefera ca eliminarea pensiilor speciale sa se faca prin proiect de lege dezbatut si aprobat in Parlament.

„Eu am un proiect in Parlament de eliminare a pensiilor speciale in afara celor pentru militari. PSD a votat impotriva. Sper ca acum la Camera Deputatilor sa gasesc mai multa sustinere si sa-l trecem si atunci am face o economie. E clar ca noi vrem un sistem de pensii pe contributivitate pentru toata lumea. Este ceea ce ne dorim, nu vrem sa avem doua Romanii. Nu e nimeni mai special in Romania. Toti platim contributivitati, sa luam aceeasi pensie. Exista mai multe solutii la care ne uitam. Eu as prefera prin dezbatere in Parlament, sa fie clar proiect de lege – poate al meu, daca nu poate alt proiect de lege – dar as vrea sa gasim solutia in dezbatere in Parlament si este si solutia favorita a premierului”, a declarat joi seara Florin Citu, la Digi24.

In ceea ce priveste chestiunea „salariilor nesimtite” de la stat, adica cele care pur si simplu sfideaza orice grila de salarizare, ministrul de finante spune ca problema se va reglementa odata cu reorganizarea ministerelor.

„Si la ANAF, si la Ministerul Finantelor Publice vor disparea multe dintre aceste probleme. Sper si sunt sigur ca multi dintre colegii mei vor face ceea ce fac si eu. Voir reorganiza si vor da curs, pentru ca noi am fost cei care am spus asta, am fost cei care am atacat salarii nesimtite, pensii nesimtite, pensii speciale. Sunt sigur ca multi dintre colegii mei vor face la fel”, a mai spus Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

29 de minute ago

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca…

44 de minute ago

Basescu anunta ca „nu ma duc la vot” daca ar trebui sa aleaga intre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Mircea Geoana: „Niciunul dintre ei”

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si…

22 de minute ago

Aeroportul din Dubai, cel mai aglomerat din lume, se va muta intr-o locatie mai mare, in cadrul unui proiect care va costa aproape 35 de miliarde de dolari

Aeroportul international din Dubai, cel mai aglomerat din lume in ceea ce priveste calatoriile internationale,…

14 minute ago

Un sofer incepator a intrat cu masina intr-un garaj din Chiajna, declansand un incendiu de proportii

Trei masini au fost cuprinse de flacari violente noaptea trecuta, in Ilfov. S-a intamplat dupa…

59 de minute ago

Emmanuel Macron, tot mai indraznet in fata amenintarii Rusiei: „Armele nucleare ar trebui sa faca parte din dezbaterea privind apararea UE”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este deschis sa discute despre utilizarea armelor nucleare…

O oră ago