Europarlamentar PSD, rechizitoriu in cinci puncte privind activitatea lui Dragnea in fruntea PSD: „Astazi, orice vot pentru Dragnea va fi un vot impotriva PSD”

politica

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan face un rechizitoriu dur al activitatii in functia de presedinte al PSD a lui Liviu Dragnea. El evidentiaza in cinci puncte cum Dragnea ar fi actionat de fapt impotriva intereselor PSD.

”Cateva argumente care sustin ideea ca Liviu Dragnea a avut permanent o agenda proprie si a sacrificat partidul, argumente care face orice vot de astazi pentru Dragnea sa fie de fapt un vot impotriva PSD:

1. S-a dovedit ca, in timp ce partidul era angajat total in lupta cu Traian Basescu, Dragnea taia porcul, cara vin scump, juca tenis si isi facea vacantele cu oamenii cei mai importanti din sistemul opresiv creat de Basescu. A se vedea insistenta cu care i-a cautat loc in guvernul PSD Oanei Schmidt Haineala.

2. Incercarea de o impune pe Sevil Sheidehh, contabila afacerilor necurate ale lui Dragnea si a celor din jurul sau, fara nicio legatura cu partidul. Pana sa o scoata Mihai Tudose din guvern, aceasta a gestionat 80% din fondurile de investitii ale Romaniei.

3. Eliminarea din structurile de conducere a tuturor liderilor cu expertiza in diferite domenii, blocarea activitatii departamentelor de specialitate, impanarea cu incompetenti absolut toate structurile administratiei publice centrale si locale.

4. Destructurarea partidului in teritoriu prin dizolvarea foarte multor organizatii de partid, izolarea sau excluderea membrilor incomozi, oferirea liderilor PD din Ardeal controlul asupra multor organizatii PSD, pe baza unor negocieri in interes personal

5. Agenda lui Liviu Dragnea a fost permanent una personala si ascunsa, PSD reprezentand doar instrumentul prin care acesta urma sa-si atinga propriile obiective. In toate momentele controversate din ultimul an nu a existat niciodata, fara exceptie, vreo discutie in partid sau vreun aviz din partea acestuia. Dar PSD a decontat permanent ca imagine, incredere si voturi”, a transmis Catalin Ivan pe pagina personala de Facebook.

PSD se reuneste, luni, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN), la solicitarea mai multor lideri, care au avertizat ca trebuie transat conflictul izbucnit la varful partidului, dupa ce premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan ca l-a mintit si a spus ca „daca va fi lasata” sa isi dea demisia el o va accepta.

Sedinta CEx era programata pentru finalul lunii, dar tot mai multe voci din PSD au cerut convocarea de urgenta a acesteia, spunand ca situatia nu mai poate astepta si ca orice solutie ar fi „categoric mai buna decat actuala instabilitate”.

Sambata, dupa informatiile privind convocarea CEx, mai multi ministri au reactionat pe Fecebook, unii dintre ei, intre care Felix Stroe si Marius Nica, aratand ca „premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia”. La randul sau, fostul ministru Adrian Tutuianu le-a transmis colegilor sai ca „o noua schimbare de guvern ar fi sinucidere politica pentru PSD”, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, si premierului Mihai Tudose „sa inceteze imediat disputele politice” si sa isi asume in scris o colaborare. Presedintele executiv al partidului, Niculae Badalau, a spus ca in CEx va trebui sa se decida cine pleaca – premierul Tudose sau ministrul Carmen Dan: „E clar ca unul dintre ei trebuie sa plece”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: