Evadare in masa, 100 de detinuti au reusit sa fuga dintr-o inchisoare din Ecuador. Evadarea a avut loc in urma ciocnirilor dintre doua bande rivale

externe

Cel putin 44 de prizonieri au murit in confruntarile dintre bandele rivale luni, intr-o inchisoare din Ecuador, de unde alti o suta de prizonieri au reusit sa evadeze ca urmare a violentelor, informeaza AFP, citata de news.ro.

Potrivit unui ultim raport al Ministerului de Interne, condus de Patricio Carrillo, 44 ​​de detinuti au murit si zece au fost raniti. Un bilant anterior a raportat 43 de morti.

Violentele au avut loc in inchisoarea Bellavista, in provincia Santo Domingo de los Tsachilas, la aproximativ 80 km vest de Quito. La fata locului, ranitii cu rani la fata au fost ingrijiti de ambulante, iar rudele detinutilor s-au inghesuit in jurul centrului penitenciar pentru a incerca sa obtina informatii, noteaza AFP. Potrivit sefului politiei ecuadoriane, „atacatorii au actionat cu mare cruzime”, in timp ce violentele au fost urmate de o evadare in masa.

Desi autoritatile nu au dat nicio cifra cu privire la numarul total de evadati, 112 dintre acestia au putut fi „recapturati”, dar 108 erau inca „disparuti” luni dupa-amiaza, potrivit seful politiei, generalul Fausto Salinas.

Cu o capacitate de 1.200 de locuri, inchisoarea Bellavista gazduieste in prezent 1.700 de detinuti.

„Acesta este rezultatul regretabil al violentei bandelor”, a scris pe Twitter presedintele Guillermo Lasso, aflat in turneu in Israel. El a transmis „sincere condoleante familiilor” celor care au murit.

Ciocnirile dintre membrii a doua bande rivale, „Lupii” si „R7”, au izbucnit in jurul orei 3:00 dimineata, fiind declansate „protocoale de securitate” . „Majoritatea victimelor, daca nu aproape toate, au fost ucise cu cutite, nu cu arme de foc, iar cadavrele lor mutilate au fost lasate in urma”. „Au fost executati in salile comune, in celule”, apoi „a fost o tentativa masiva de evadare” cu folosirea armelor de foc, a spus Patricio Carrillo.

„Cei carora li se permite sa se deplaseze intre diferitele blocuri din inchisoare sunt probabil cei care se afla in spatele acestui masacru”, a spus el, referindu-se la un „scenariu identic cu cel din 28 aprilie din inchisoarea din El Turi, unde membri ai Lupilor se confruntasera deja cu R7”. Acolo au murit aproximativ 20 de prizonieri, majoritatea mutilati cu cutite.

Mai mult despre:

Comentarii: