„Exclus asa ceva!”. Serban Nicolae anunta ca Guvernul Dancila NU este obligat sa ceara vot de incredere in Parlament

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, miercuri, dupa decizia CCR, ca Guvernul Dancila nu este deloc obligat sa se prezinte in fata Parlamentului pentru un vot de incredere.

”Aud peste tot ca Guvernul trebuie sa mearga in Parlament pentru un nou vot de incredere. Exclus asa ceva! Votul de incredere se da la investitura Guvernului, atunci cand Parlamentul aproba lista completa a Guvernului si programul de guvernare. Doar remanierea se aproba de Parlament”, a declarat Serban Nicolae la Realitate TV.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca deciziile sale privind punerea in aplicare a hotararii Curtii Constitutionale vor fi luate dupa publicarea motivarii de catre CCR si a reiterat ca premierul Viorica Dancila trebuie sa se prezinte in Parlament pentru votul de validare a Cabinetului sau.

„Deciziile mele referitoare la punerea in aplicare a hotararii CCR de astazi le voi lua dupa publicarea si analiza motivarii deciziei, care va fi probabil publicata in perioada imediat urmatoare, dar, daca doamna prim-ministru Dancila doreste, asa cum se tot exprima in public, sa se puna capat acestei crize guvernamentale, solutia este simpla: doamna prim-ministru, va mai spun o data, poftiti de indata in fata Parlamentului pentru votul de validare”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Seful statului a sustinut ca decizia CCR nu schimba cu nimic situatia politica in care se afla Executivul condus de Viorica Dancila.

„CCR a luat astazi in discutie actuala situatie politica si prima observatie pe care as face-o: decizia de astazi a CCR nu schimba cu nimic situatia politica in care se afla Guvernul Romaniei de mai bine de trei saptamani. Guvernul nu mai are aceeasi compozitie ca inainte prin plecarea ALDE de la guvernare si prim-ministrul este obligat de Constitutie sa mearga in fata Parlamentului sa ceara un vot de incredere. Constat, astazi, cu satisfactie ca si CCR a ajuns in mod corect si inevitabil exact la aceeasi concluzie pe care o spun de trei saptamani: Guvernul Dancila si-a pierdut legitimitatea si trebuie sa mearga de indata in fata Parlamentului ca sa ceara un vot de validare”, a aratat Iohannis.

In opinia sa, chestiunile legate de numirile si revocarile ministrilor mentionate de CCR sunt „blocaje generate de refuzul prim-ministrului de a se prezenta in fata Parlamentului pentru a primi un vot de incredere”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: