EXCLUSIV: Deputatul PSD Radu Cristescu – ceas de 9.000 de euro, dar fara venituri. Plus casa in SUA, „America Centrala”. Reactie: „Si eu pot sa ma prezint Klaus Iohannis”

politica

Deputatul Radu Mihai Cristescu de la PSD a castigat 13.000 de euro in jumatate de an, ca deputat. Din aceasta suma a platit 9.000 de euro pentru un ceas de lux. In 2018 si-a luat o casa de vacanta in „Statele Unite ale Americii, America Centrala”. La momentul respectiv castigase tot anul 4.660 de lei.

Declaratiile de avere ale politicianului sunt completate in bataie de joc. Nu are terenuri, locuinta sau venituri consistente, in schimb are o casa de vacanta cumparata in 2018 in „Statele Unite ale Americii, America Centrala”, conduce masini de lux si frecventeaza localuri scumpe. De unde avut Cristescu bani pentru casa de vacanta in „America Centrala” este un mister. In 2019, cand a depus declaratia cu veniturile din anul fiscal anterior, a declarat ca tot anul a castigat 4.660 de lei, adica a trait cu 388 de lei pe luna.

Pe 15 iunie 2021, cand a depus o noua declaratie de avere, Cristescu sustinea ca si-a cumparat un ceas pe care a dat 9.000 de euro. Intre timp a fost ales deputat si a castigat 134.409 de lei anual. Din succesiunea declaratiilor rezulta ca obiectul de lux a fost cumparat intre 13 ianuarie 2021 si 15 iunie 2021. In 6 luni de mandat, deputatul a castigat 67.000 de lei, adica 13.000 de euro. Din care a dat 9.000 pe un ceas si a trait cu restul de 4.000 de euro jumatate de an.

SUA nu fac parte din America Centrala. Aceasta regiunea geografica este considerata a fi portiunea sudica a continentului nord-american din care fac parte Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua si Panama.

Pana in 2016, cand a candidat pentru un post de senator, Cristescu a fost angajat al societatii SC Izomat SA din Simleul Silvaniei, loc de unde a incasat pe un an 12.883 de lei ca director general. Potrivit portalului confidas.ro, societatea este in faliment, cu datorii de 800.000 de lei la ANAF. Firma este condusa de Veronica Elena Stanca, cunoscuta ca Lia Stanca, fost apartenera de afaceri a Elenei Udrea in firma Bai Boghis SA, societate dizolvata intre timp la tribunal.

Potrivit presei locale, Lia Stanca este fosta sotie a unui sef din SRI, Viorel Nicolae Stanca. Cand erau casatoriti, cei doi au fost parteneri de afaceri cu Karina, sotia ministrului de Interne, Lucian Bode, in firma Electroprim SRL, desfiintata in 2011.

Cristescu nu are CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputatilor, nimeni nu stie ce studii are sau care este meseria lui de baza.

Demnitarul nu a dorit sa vorbeasca despre sursa veniturilor sale, pe motiv ca nu are garantia ca suntem jurnalisti.

„Nu stiu daca sunteti jurnalist. Si eu pot sa ma prezint Klaus Iohannis. Nu va pot da alte detalii. Din moment ce le-am trecut in declaratia de avere, acele bunuri exista. Opresc aici discutia, va multumesc”, a declarat deputatul Cristescu pentru aktual24.ro.

Demnitarul s-a facut remarcat in urma cu 10 zile cu o declaratie in plenul Camerei Deputatilor extrem de controversata la adresa parlamentarilor USR.

„Vorbeste un partid care a pagubit romanii si Romania cu un miliard de euro comandand 120 milioane de doze de vaccin. Ne mai costa 200 de milioane sa le distrugem. Cine? Barna a semnat, epilatoare Mihaila si Vladut Voiculescu care se culca la 6 seara ca nu are serviciu. Bai, nu va e rusine? Ipocritilor, securistilor, hotilor care sunteti. Chiar nu va e rusine, bai? O sa va ia lumea cu pietre. Ati pus lumea sa plateasca 1 miliard de euro pentru hotiile voastre de la Ministerul Sanatatii. Nenorocitilor ce sunteti. Cum va rabda pamantul, ba? Ma uit si la Stelica, Barna hotul, Coliban, Clotilde Armand, Fritz. Asta sunteti voi ma, niste hoti care faceti pe-a moralistii. Am uitat sa va mai spun sa nu mai intrati cate doi in cabina de baie sa va pupati pe gurita”, a transmis deputatul PSD Radu Cristescu de la tribuna Camerei Deputatilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: