EXCLUSIV Unde se afla premierul Dancila in 10 august 2018, ziua in care mii de romani au fost gazati si batuti de Jandarmerie

politica

Viorica Dancila a refuzat sa raspunda, joi, unde s-a aflat in ziua de 10 august 2018, cand Jandarmeria intervenea extrem de brutal impotriva manifestantilor pasnici din Piata Victoriei. Dancila avea motive sa ascunda aceasta informatie pentru ca se afla in Romania, la mai putin de 250 de kilometri de Piata Victoriei.

Surse politice concordante au dezvaluit pentru aktual24.ro ca, in data de 10 august 2018, Viorica Dancila se afla in Romania. Mai exact, ea se afla pe litoralul romanesc, intr-una dintre vilele de protocol destinate demnitarilor.

Dancila a intrat in concediu pe 6 august, cu patru zile inainte de ziua in care Jandarmeria a transformat centrul Capitalei intr-un camp de lupta, si s-a intors pe 13 august. In tot acest interval nu a avut nicio reactie publica fata de gravele evenimente din Piata Victoriei. Mitingul Diasporei fusese anuntat cu cateva luni mai devreme.

Viorica Dancila a fost intrebata, joi, de jurnalista Loredana Diacu (Epoch Times Romania) unde s-a aflat pe 10 august, insa a refuzat sa raspunda.

Iata dialogul dintre jurnalista si Viorica Dancila:

Reporter: Referitor la 10 august. Ati spus ca ati fost in concediu pe 10 august. Ne puteti spune unde erati in seara zilei de 10 august?

Viorica Dancila: In concediu.

Reporter: Unde anume erati in concediu?

Viorica Dancila: In concediu.

Valeriu Steriu (purtatorul de cuvant PSD): Multumim!

Reporter: Aveati legatura telefonica? Stiati ce se intampla in tara ca premier al Romaniei? Presupun ca puteati fi gasita si in Zanzibar daca erati plecata. Intrebarea mea este: spuneti ca veti fi un presedinte care lupta pentru fiecare roman. Daca erati la curent cu ceea ce se intampla in Piata Victoriei si ati vazut imagini cu batrani gazati, cu femei gazate, cu copii gazati, de ce nu ati dat un telefon sa cereti oprirea acelei interventii in forta?

Viorica Dancila: Dvs incercati sa lipiti anumite evenimente de mine. Nu o sa va iasa.

Reporter: Erati premierul Romaniei in seara zilei de 10 august.

Valeriu Steriu: Multumim mult!

Viorica Dancila: Sa va spun de ce. Am lasat, i-am lasat toate atributiile mele vicepremierului. Deci, stiti foarte bine acest lucru. Nu puteam pleca in concediu pana cand nu lasam atributiile, din punct de vedere organizatoric, unui vicepremier. Deci acest lucru este un lucru pe care il face orice premier cand pleaca in concediu. Mai mult decat atat, repet, trebuie sa lasam justitia sa stabileasca vinovatii. Pentru ca au fost vinovati si de o parte si de alta. O colega de-a dvs a inceput si mi-a spus ca au fost sesizari, ca au fost grupuri violente care incercau sa patrunda in Palatul Victoria. Haideti sa vedem intai care este adevarul, pentru ca daca nu stim adevarul si stabilim noi vinovatii pe baza unor scenarii, sau pentru ca vrem sa acuzam o persoana sau alta, nu este un mod corect de abordare. Haideti sa vedem ce spune justitia si cine va fi vinovat va plati. Va asigur ca nu am nicio legatura cu dosarul 10 august.

Valeriu Steriu: Ultima intrebare.

Reporter: Voiam sa stiu doar daca ati pus mana pe telefon, daca ati incercat sa va interesati cu ce se intampla cu adevarat in Piata, si daca ati facut vreo incercare de a opri.

Viorica Dancila: Ce voiati sa opresc? Grupurile care incercau sa intre in Palatul Victoria? Va dati seama ca nu mi-am dorit acele violente si i-am condamnat pe cei care au recurs la violenta si din partea jandarmeriei si din partea unor oameni care au venit acolo sa recurga la astfel de lucruri. Dar, acest lucru… nu puteam eu sa ma duc acolo si sa opresc ceea ce se intampla acolo. Ingrijorarea mea era legata de cei care erau loviti sau cei care au suferit in urma celor intamplate in Piata Victoriei. Deci nu stiu. Incercati neaparat sa imi gasiti o vina in evenimentele din 10 august. Daca se va gasi ca Viorica Dancila are cea mai mica vina sau implicare acolo, eu ma pun la dispozitia organelor de ancheta. Dar nu am nicio vina. Va garantez ca nu am niciun amestec in ceea ce s-a intamplat pe 10 august, in Piata Victoriei.

Vezi acest dialog de la minutul 55.00:

Mai mult despre: ,

Comentarii: