„Exista riscul sa ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi”. Raed Arafat ridica steagul rosu. Ce spune despre vaccin

news

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, anunta ca autoritatile fac pregatiri pentru administrarea si distribuirea viitorului vaccin anti-Covid. El a mai avertizat ca exista riscul sa ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi, daca problema raspandirii virusului nu va fi rezolvata prin masurile de restrictie.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat, sambata seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca transportul si livrarea tratamentului reprezinta o provocare pentru cei implicati si ca prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat in linia intai si persoanele vulnerabile.

In cazul acestora, pretul vaccinului va fi suportat de stat.

”Va fi o provocare logistica, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii. Depinde cum vor veni dozele. Eu ma indoiesc ca vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritatile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulantierii, si bineinteles persoanele vulnerabile, cu comorbiditati…. Este o problema de siguranta la nivel national. Si va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste evolutia epidemiei, Raed Arafat a spus ca este posibil ca peste zece zile Romania sa aiba intre 5.000 si 7.000 de noi cazuri de imbolnaviri cu Covid-19 deoarece raspandirea comunitara a virusului este foarte extinsa.

„Daca nu se va rezolva problema raspandirii si va continua in acelasi trend, este posibil sa ajungem acolo. Daca masurile care se iau au un impact, atunci este posibil sa vedem o incetinire”, a precizat Raed Arafat.

Mai mult despre:

Comentarii: