Experimentatul Basescu a inteles ce face ordonanta lui Tudorel Toader: „Statul de drept este in pericol major!”

politica

Senatorul PMP Traian Basescu declara ca statul de drept este in pericol major, deoarece, in opinia sa Tudorel Toader, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu se ocupa de punerea sub control a justitiei, prin ordonante de urgenta.

„Orice om normal cu respect pentru statul de drept ar spune ca prioritatea pentru Ministrul Justitiei si majoritatea PSD-ALDE in justitie este corectarea celor peste 100 articole constatate de catre CCR a fi neconstitutionale din Codul Penal si Codul de Procedura Penala. In realitate, Tudorel Toader, Dragnea si Tariceanu, in loc sa faca o prioritate din corectatea neconstitutionalitatilor din cele doua coduri in folosul consolidarii statului de drept si al justitiabililor, se ocupa de punerea sub control a justitiei in folosul lor personal si a partidelor lor, prin ordonante de urgenta”, afirma Basescu, intr-un comentariu postat vineri pe facebook.

Potrivit fostului presedinte, dupa ultimele ordonante de urgenta, PSD si ALDE avandu-i in frunte pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu si-au atins obiectivul formulat in sloganul „Nu avem toata puterea pana nu avem justitia”.

„Socialisti si liberali uniti in ganduri si simtiri au acum toata puterea. Statul de drept este in pericol major!”, conchide Traian Basescu.

Comentarii: