Explozie la Paris: Doua cladiri s-au prabusit si 16 persoane au ajuns la spital. 270 de pompieri cauta inca victime

externe

Doua cladiri au fost afectate, miercuri dupa-amiaza, si mai multe incendii au izbucnit in urma unei explozii in arondismentul V din Paris, langa biserica Notre-Dame du Val-de-Grace a anuntat primaria districtului. Cel putin 16 persoane au fost ranite, potrivit Le Monde.

UPDATE: Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, aflat la locul dezastrului, a raportat 33 de raniti usor si alti patru in stare critica, precum si doi disparuti.

UPDATE: Cel putin 24 de persoane au fost ranite in urma exploziei, dntre care patru in stare grava si alte cel putin 20 cu rani usoare de la suflul exploziei si moloz.

La fata locului se afla peste 200 de pompieri si precum si noua medici, a adaugat AFP.

„Deocamdata nu stim ce a stat la originea dezastrului”, a declarat Parchetul din Paris, care a deschis o ancheta.

Incendiul „violent” care a izbucnit ulterior in cladire este acum „limitat”, a anuntat seful politiei din Paris, Laurent Nunez, precizand ca „inca se fac cercetari sub daramaturi” pentru a gasi posibile victime.

Pompierii „au impiedicat extinderea incendiului la doua imobile alaturate care au fost grav destabilizate de explozie” si „au fost evacuate”, a adaugat prefectul de politie, care a vorbit presei la locul incidentului.

Cu putin inainte de ora 19, seful politiei din Paris, Laurent Nunez, a anuntat ca „operatiunile de salvare sunt inca in desfasurare”. El a spus ca explozia a avut loc la ora 16:55, „in interiorul unei cladiri care gazduieste in special Academia Americana din Paris, dar nu numai”.

Prefectul de politie a explicat ca multe ferestre au fost sparte de suflul exploziei. „Sunt sapte victime cu rani grave si noua victime cu rani usoare. Subliniez ca acesta este un bilant provizoriu; pentru ca inca se fac cercetari sub daramaturi”, a adaugat el. „Avem 270 de pompieri de la detasamentul din Paris si avem 70 de vehicule care sunt angajate pe teren. Focul este tinut sub control, iar cautarea posibilelor victime continua”, a spus el.

Viceprimarul Parisului care se ocupa de copii, Patrick Bloche, evoca „daune materiale limitate, fara raniti” in cresele din district. „O evacuare este in curs de desfasurare la gradinita din Port-Royal pentru a tine copiii departe de ferestre”, a spus el, inainte de a adauga ca „nu au fost observate pagube in doua scoli publice aflate in apropiere”.

„Serveam un client si am auzit o explozie uriasa”, a declarat un macelar a carui afacere este aproape de locul dezastrului. „Am iesit si a avut loc o a doua explozie. Cladirea de vizavi de Val-de-Grace s-a prabusit. Era ca intr-un film… Am incercat sa filmez, dar tremuram prea tare. Ni s-a spus sa evacuam. Nu stiu cand ma voi putea intoarce. »

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: