Extremistii AUR il declara „agent al unei puteri straine” pe deputatul PNL care a cerut ca AUR sa fie scos in afara legii: „Este infiltrat in structurile de conducere ale statului roman”

politica

AUR a anuntat, duminica noapte, ca deputatul PNL Alexandru Muraru ar fi „agent al unei puteri straine”. Muraru a solicitat in mai multe randuri ca AUR sa fie scos in afara legii intrucat are un comportament extremist.

„Alexandru Muraru (parlamentar PNL) este agent al unei puteri straine, infiltrat in structurile de conducere ale statului roman. Va lasam pe Dvs. sa ii studiati CVul si sa decideti ale cui interese le apara acest individ, platit din banii romanilor”, a anuntat AUR pe pagina oficiala de Facebook.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat recent ca anuntul participarii AUR la alegerile anticipate din Republica Moldova si eventuala intrare a partidului in Parlament reprezinta o tentativa de a denatura drumul europenizarii statului de peste Prut. ”In Romania, AUR a adunat un cumul de factori care sa-l scoata in afara legii. Este de asteptat ca acelasi comportament il va avea si peste Prut”, argumenta Muraru.

Deputatul liberal considera ca izolarea AUR peste Prut si refuzul asocierii cu aceasta formatiune extremista reprezinta cele mai bune solutii in actualul context din Republica Moldova.

„Anuntul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt incercarea de a crea un nou capitol de destabilizare si violenta politica si simbolica in fragila democratie de peste Prut. Adevaratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizarii Republicii Moldova”, afirma deputatul PNL Alexandru Muraru.

El sustinea ca in Romania, AUR a alterat democratia, a instigat permanent la ura si la violenta, iar de la tribuna Parlamentului s-au facut declaratii antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de razboi.

”In Romania, AUR a adunat un cumul de factori care sa-l scoata in afara legii. Este de asteptat ca acelasi comportament il va avea si peste Prut. Cetatenii Republicii Moldova si autoritatile trebuie sa stie ca, in Romania, AUR nu a avut absolut nicio contributie in Parlament, este un partid care se hraneste din ura si care contribuie la destabilizarea societatii, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est. AUR nu reprezinta valorile unionismului, ci valorile autohtonismului nationalist care ne indeparteaza de Europa Occidentala”, afirma deputatul liberal.

Potrivit lui Muraru, Republica Moldova este cel mai important proiect al Romaniei in privinta politicii externe.

”Republica Moldova trebuie sprijinita sa isi construiasca, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline in UE. Statul roman isi doreste ca cetatenii Republicii Moldova sa sprijine fortele democratice, europene care au ca obiectiv si sustin un viitor european. Republica Moldova are nevoie in acest moment de sprijin real, consistent si clar in privinta dezvoltarii si integrarii europene, nu de partide care duc de fapt o politica a instigarii la ura, a violentei si extremismului”, spunea Alexandru Muraru.

Mai mult despre: ,

Comentarii: