externe

Exxon da in judecata UE in incercarea de a bloca taxa pe profiturile exceptionale ale companiilor petroliere

Exxon a declarat ca va lua in considerare taxa in momentul in care ia in calcul viitoarele investitii de mai multe miliarde de euro in aprovizionarea cu energie a Europei, potrivit RTE.

Compania petroliera americana Exxon Mobil a dat in judecata Uniunea Europeana in incercarea de a o forta sa renunte la noua taxa pe profit pentru grupurile petroliere, sustinand ca Bruxelles-ul si-a depasit autoritatea legala prin impunerea acestei taxe.

Impozitul pe profiturile exceptionale este „contraproductiv”, descurajeaza investitiile si submineaza increderea investitorilor, a declarat purtatorul de cuvant al Exxon, Casey Norton.

„Daca vom investi aici depinde in primul rand de cat de atractiva si de competitiva va fi Europa la nivel global”, a declarat Norton.

Taxele pe profitul exceptional impuse de Europa ar putea costa cel putin 2 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului 2023, a declarat directorul financiar al Exxon, Kathryn Mikells, intr-o convorbire cu analistii pe 8 decembrie.

Exxon a precizat ca a investit 3 miliarde de dolari in ultimul deceniu in proiecte de rafinarii in Europa. Proiectele o ajuta sa livreze mai multe produse energetice intr-un moment in care Europa se lupta sa isi reduca importurile din Rusia.

„Vom continua sa lucram cu liderii UE pentru a aborda aceste probleme. O politica chibzuita este esentiala”, a declarat compania.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

2 ore ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

3 ore ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

2 ore ago