„Fara penali”, blocata de penalii PSD-ALDE-UDMR in Parlament. Penalii depun plangere penala

actualitate

Deputatul USR Silviu Dehelean anunta ca PSD, cu sprijinul ALDE si al UDMR, au blocat trimiterea initiativei „Fara penali in functii publice” catre CCR, sustinand ca vor sa depuna plangere penala pentru falsificarea semnaturilor.

„Aparatorii penalilor blocheaza #farapenali. PSD a hotarat, cu sprijinul ALDE, UDMR si a minoritatilor sa faca plangere penala, prin Biroul permanent al Camerei Deputatilor, pentru semnaturile de la #farapenali. Desi Secretariatul general nu avea calitate sa verifice semnaturile ci doar sa le xerocopieze, se pare ca au suspiciuni si indicii. Doar primarii aveau competenta sa sesizeze orice probleme”, anunta Silviu Dehelean pe Facebook.

”Condamnatul penal Catalin Radulescu, noul chestor al PSD din Camera Deputatilor, si autorul OUG 13, Florin Iordache, au incercat in Biroul Permanent sa blocheze trimiterea initiativei Fara Penali la CCR. Cei doi au invocat in BP ca Secretariatul general a sesizat neconcordante in liste, desi nu intra in atributiile SG-ului Camerei Deputatilor sa verifice autenticitatea semnaturilor. Acesta este treaba primarilor, care deja au atestat dosarele”, a transmis apoi USR intr-un comunicat de presa.

USR a depus 850.000 de semnaturi la Camera Deputatilor pe data de 21 septembrie, cand s-au implinit sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, iar pe data de 26 octombrie presedintele grupului de initiativa, avocatul Mihai Badea, a depus o solicitare la Camera Deputatilor pentru trimiterea initiativei catre Curtea Constitutionala.

Miercuri, USR a cerut Biroului permanent al Camerei Deputatilor trimiterea initiativei la CCR, pentru controlul de constitutionlitate.

In decembrie, Uniunea il acuza Liviu Dragnea blocheaza de cateva luni initiativa cetateneasca „Fara Penali in functii publice” la Camera Deputatilor, sub pretextul ca angajatii Secretariatul General ai Guvernului nu au avut timp sa copieze dosarele cu semnaturi. In aproape trei luni de zile, au copiat doar un sfert din dosare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: