Fara precedent, CSM a decis in unanimitate ca presedintele CCR a incalcat independenta justitiei: „A facut declaratii absolut revoltatoare”

news

In premiera si in unamitate, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a incalcat independenta justitiei oprin declaratiile poe care le-a facut referitoare la dosarul Belina, informeaza B1 TV. 

Concret, Valer Dorneanu este incriminat ca in interviul acordat pentru B1TV a sugerat ca anumite decizii judecatoresti au fost luate sub o influenta politica. Afectarea independentei justitiei a fost constanta de catre Inspectia Judiciara.

„Declaratii absolut revoltatoare, se impune o reactie ferma”, a declarat Bogdan Mateescu, unul dintre membrii CSM.

„Am solicitat apararea independentei sistemului judiciar si insist sa analizati cu maxima atentie. Declaratiile nu sunt izolate, de data aceasta sunt ale presedintelui CCR. Personal, aveam pretentii mult mai mari. Mi se par foarte grave aceste afirmatii. (…) Indicatii generice cum ca exista hotarari judecatoresti din care transpare opinia politica mi se par absolut revoltatoare. Nu as vrea ca nimeni niciodata sa inteleaga ca judecatorii romani fac politica prin actul care constituie menirea existentei noatre. Este absolut revoltatoare aceasta declaratie din partea presedintelui CCR”, a sous Mateescu.

Intr-un interviu recent pentru B1 TV, Valer Dorneanu a declarat ca dosarul in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, nu este unul de coruptie si singurul motiv pentru care cazul a fost instrumentat de DNA ar fi „calitatea persoanelor implicate”.

„Asa a fost calificat (ca dosar de coruptie, n.red.). Acolo era un abuz ceva cu angajarea unei persoane… (Bombonica Prodana, n.red.) a angajat niste persoane la ea desi n-ar fi lucrat. Pai asta e coruptie? Asta e abuz in serviciu!”, a spus Dorneanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: